Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8028 artikelen gevonden. Artikel 2716 tot 2720
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 juni 2014

De overgang naar een nieuw monetair systeem zal zeer chaotisch verlopen

Met GOUD en zilver al bijna 3 jaar in dalende lijn en de Amerikaanse aandelen in stijgende lijn lijkt het wel alsof alles terug in orde is. Maar met QE 3 manipuleert de Federal Reserve de markten als nooit tevoren en er is altijd een prijs te betalen voor manipulatie. De wereld druipt in schulden waarbij schulden sneller stijgen dan het bbp. Mensen verwarren geld ook al snel met schulden. Het grote probleem is dan ook dat we deze schulden consumeren en niet investeren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 juni 2014

Waar moet je op letten om te zien of de GOUDprijs gaat stijgen of dalen ?

De GOUDprijs staat momenteel zo’n 4 % hoger dan in het begin van het jaar, de zilverprijs staat een kleine 2 % lager. Zilver doet het dus 6 % slechter dan GOUD in 2014. Beide edelmetalen consolideerden enkele maanden om daarna op een week tijd fors lager te gaan en daarmee de meeste winst van de eerste 2 maanden op te geven. Momenteel consolideren beide opnieuw. Zolang zilver achter blijft op GOUD, zal een stevige rally er niet inzitten volgens Seeking Alpha.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

Er zijn wel degelijke goede redenen om GOUD te kopen

Al bijna 3 jaar zit de GOUDprijs in de hoek waar de klappen vallen. Na een piek van $ 1.900 in 2011 daalde de GOUDprijs al 35 %. Maar we ‘vieren’ bijna de eerste verjaardag van de bodem van de GOUDprijs eind juni 2013 en de GOUDprijs staat dit jaar nog steeds op winst. Ondanks deze en andere signalen blijft het sentiment extreem negatief.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

De crash van de papieren GOUDmarkt

Na de ontkoppeling van de dollar aan GOUD ontstond er een nieuwe markt voor GOUDcontracten. Door een papieren afgeleide te maken van GOUD kon de prijs jaren lang onderdrukt worden, met goedkeuring van Euroland. Maar sinds de introductie van de euro valt de steun voor deze papieren GOUDmarkt weg. Het is geen toeval dat de GOUDprijs sinds de introductie van de euro begon te stijgen. Lees een uitvoerige analyse op Marketupdate.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

Hoeveel GOUD bevat de WK beker?

Donderdag is de aftrap van het WK in Brazilië. Een terugkerend voetbalevenement dat over de hele wereld wordt bekeken. De winnaar krijgt eeuwige roem en mag de GOUDen FIFA World Cup beker vasthouden. Maar hoeveel GOUD zit er eigenlijk in die beker?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$