Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8069 artikelen gevonden. Artikel 2716 tot 2720
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

Tapering is goed voor GOUD

Vele gaan er van uit dat het afbouwen van de stimulus door de Federal Reserve een negatieve werking heeft op de GOUDprijs. Maar sinds de Fed QE lanceerde, zat de GOUDprijs in een dalende trend en sinds de Fed begonnen is met ‘tapering’ zit de GOUDprijs in een opwaartse trend. Naarmate het einde van QE dichterbij komt, stijgt de GOUDprijs sterker. Het tegenovergestelde lijkt dus waar, en daar is een goede reden voor.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

Nikkel kan bij verrassing het nieuwe GOUD worden

We durven met u de volgende weddenschap aan te gaan: welke was de best presterende commodity in april? Zoek niet langer, dat was nikkel. Met een stijging van 15.2 procent was nikkel twee maanden geleden met voorsprong de best presterende grondstof in de S&P GSCI, de meest gevolgde index wat grondstoffen betreft.

April was dus een topmaand van wat voor nikkel tot dus ver een topjaar is geweest. Vanaf 1 januari is de prijs voor nikkel meer dan 30 procent gestegen. Aan een dergelijk stijgingspercentage hoeft het waarschijnlijk geen betoog dat nikkel alle andere grondstoffen uit de S&P GSCI’s achter zich gelaten heeft.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 24 juni 2014

Oklahoma maakt GOUD belastingvrij

De Amerikaanse staat Oklahoma heeft met nieuwe wetgeving een einde gemaakt aan de dubbele belasting op zowel GOUD als zilver, zo schrijft Tulsaworld . Normaal gesproken betaal je in de VS belasting als je GOUD of zilver wilt kopen, maar dankzij Senate Bill 862 hoeft dat niet meer in Oklahoma.

Volgens de schrijvers van het wetsvoorstel doet de nieuwe wet twee dingen. Niet alleen vervalt de BTW bij aankoop van GOUD en zilver, ook vervalt een bepaling die stelt dat het GOUD aangegeven moet worden bij een geregistreerde bewaarder om vrijgesteld te worden van belastingen. Daardoor was het tot op heden minder aantrekkelijk fysiek GOUD of zilver in huis te bewaren. Door de nieuwe wet is opslag van edelmetalen niet meer vereist om vrijgesteld te worden van belasting.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juni 2014

GOUDaankopen Rusland houden aan

GOUDaankopen door Rusland duren voort. Afgelopen maand kocht de centrale bank van Rusland, The Central Bank of the Russian Federation, weer een aanzienlijke hoeveelheid GOUD. In april kocht de centrale bank van Rusland nog 900.000 ounces GOUD. Vorige maand was het minder. De Russen voegden  300.000 ounces (9,3 ton) GOUD aan hun GOUDreserves toe. Sinds 2007 heeft Rusland haar GOUDreserves verdrievoudigd. Althans als de bekend gemaakte cijfers kloppen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 juni 2014

GOUD en zilver: The Squeeze is On!

Zilver had vorige week de beste handelsweek sinds 2011. Vooral afgelopen donderdag was het een hoogdag voor edelmetalen. Alasdair Macleod gelooft dat de markt voor edelmetalen nu definitief vertrokken is. We krijgen meer dan waarschijnlijk nog eerst een consolidatieperiode om de forse opwaartse beweging te verteren, maar daarna gaan GOUD en zilver opnieuw sterk stijgen door de grote short posities die weggewerkt moeten worden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$