Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 2726 tot 2730
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 juli 2014

GOUDmijnen zullen zich moeten aanpassen

Randgold maakte over de eerste 3 maanden van dit jaar een stijging van de nettowinst met 14 procent bekend. Een merkwaardige prestatie gegeven het feit dat de GOUDprijs op jaarbasis 21 procent goedkoper werd. Daarmee bewijst Randgold dat het perfect mogelijk is om ook in een omgeving van lagere prijzen goede resultaten te realiseren.

Maar de CEO Bristow had wel een boodschap voor zijn collega’s: de GOUDmijnen zullen zich moeten aanpassen aan gewijzigde marktomstandigheden. De mijngroepen waren in de afgelopen jaren gewend geraakt aan een luilekker leventje. De GOUDprijs bleef gedurende meer dan 10 jaar maar stijgen en dus liepen de bedrijfsresultaten flink op.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 13 juli 2014

GOUD en zilver report (Week 28)

De prijzen van GOUD en zilver gingen de afgelopen week opnieuw wat omhoog. De GOUDprijs steeg in een week met 1,41% en zilver wist 1,51% te winnen. De zilverprijs kwam weer boven de €500 per kilogram. In het nieuws van deze week: GOUD verhuist massaal richting het Verre Oosten, centrale banken kopen GOUD bij en er komt een nieuwe zilver fixing.

Bron: Goldrepublic.nl
Geplaatst: zaterdag 12 juli 2014

Amerikaanse beleggingsfondsen kopen opnieuw GOUD

Zoals bekend zijn er op dit moment twee basisoorzaken voor de huidige rollercoaster op de beurzen. Enerzijds zorgt de vertraging van de groei in China voor hoofdzorgen. En anderzijds is tapering in de VS ook niet heel erg populair onder beleggers. Deze twee fenomenen hebben er afgelopen weken toe geleid dat hedge-funds zijn begonnen met het verschuiven van hun geld en dus investeringen. De opmerkelijkste trend is dat ze hun geld vooral hebben weggetrokken uit opkomende markten en herbeleggen in veiligere havens.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 juli 2014

Is een GOUDprijs van $ 10.000 / ounce realistisch ?

Als iemand een voorspelling doet, voelen we ons alleen gemakkelijk met die voorspelling als deze niet te ver van de huidige waardering ligt. Extreme waarderingen worden niet gelooft omdat men niet de verbeeldingskracht heeft dat het uiteindelijk toch zover kan komen. Zo is dat ook met een voorspelling van de GOUDprijs van$ 10.000 aldus Gold Stock Bull. Nochtans kan dit er van komen.

GOUD is de tegenpool van de Amerikaanse dollar. Men kan GOUD aanzien als de reflectie van het sentiment rond de koopkracht van de Amerikaanse dollar. Dit sentiment kan gemeten worden aan de hand van de Fear Index van James Turk. In de jaren ’80 toen de dollar op instorten stond en de GOUDprijs piekte, stond de Fear Index van James Turk op 10 %.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: vrijdag 11 juli 2014

GOUD en China

China komt om in de dollars en dat is dus het laatste wat China wil. Deze dollars worden dus veelal via de centrale bank ingewisseld voor... GOUD. Zo gaat heel de GOUDopbrengst van de mijn in China rechtstreeks de kluis in. De bedrijven krijgen er de dollars mee waarmee ze in de wereld spullen of belangen mogen kopen. Als de dollars maar uitgegeven worden.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$