Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 2726 tot 2730
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 mei 2014

Dit kan er voor zorgen dat de GOUDprijs explodeert

Voor vele zal het wel bekend in de oren klinken als wij zeggen dat India de import van GOUD probeert tegen te houden. De regering heeft zelfs een verbod opgesteld en door dit verbod is er een hele nieuwe handel ontstaan. Dit wordt ook wel de illegale handel genoemd. Deze illegale handel is overigens wel erg lonend. Maar er lijkt goed nieuws op komst te zijn. Onder de nieuwe regering lijken de regels namelijk versoepeld te gaan worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 mei 2014

Marc Faber houdt vertrouwen in het GOUD

Als erĀ een GOUDkever pur sang is dan is het wel Marc Faber. Faber stelt vast dat U.S. Fed Chair Janet Yellen tegenstrijdige verklaringen aflegt. In maart verklaarde ze dat de Amerikaanse centrale bank tegen het einde van de zomer of bij het begin van de herfst kan stoppen met het inkopen van obligaties.

Het einde van het quantitative easing programma van de Fed zou al snel gevolgd worden door een stijging van de rente. Yellen hanteert in dat verband een tijdshorizon van ongeveer 6 maanden. Dat betekent dat de rente in de U.S. sneller dan algemeen verwacht zou beginnen te stijgen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 26 mei 2014

Ook de Oostenrijkse centrale bank laat GOUDvoorraad controleren

In navolging op de Bundesbank laat nu ook de Oostenrijkse centrale bank haar GOUDvoorraad controleren. Om precies te zijn het gedeelte dat in Londen opgeslagen ligt bij de Bank of England. Uit de toelichting van de gouverneur van Oostenrijkse centrale bank maken we op dat het besluit onder publieke druk genomen is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 mei 2014

Waar is dat Duitse GOUD gebleven?

Een tijdje geleden was er heel wat rond te doen maar nu is het er opnieuw stil rond geworden. De markten vragen zich af wat de Amerikaanse centrale bank heeft gedaan met het GOUD dat door haar Duitse tegenhanger de Bundesbank was toevertrouwd. Dat gebeurde jaren geleden toen de Sovjets nog een bedreiging vormden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 26 mei 2014

Beleggers duiken op platina en palladium

GOUD en zilver lijken uit de mode te zijn bij de belegger. De prijzen van deze edelmetalen gingen vorig jaar fors onderuit een veel speculanten stapten uit. Zijn ze overgestapt op platina en palladium?  HSBC bericht dat beleggers meer van deze edelmetalen bezitten dan ooit tevoren. De hoeveelheid platina in ETF's steeg dit jaar al met bijna 9%, terwijl palladium zelfs een instroom van 28,5% zag. Beleggers speculeren op dreigende tekorten als gevolg van stakingen in de Zuid-Afrikaanse mijnen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$