Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 2731 tot 2735
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 juli 2014

GOUD is geen belegging

GOUD dient niet om te beleggen. Wie zich wil indekken tegen financieel onheil, doet dat niet met een GOUD-ETF, een GOUDcontract of GOUDmijnen, zegt MarketUpdate. Indekken tegen financieel onheil doe je met fysiek GOUD, hoe groter de kans op financieel onheil, hoe meer fysiek GOUD deel moet uitmaken van je portefeuille. Fysiek GOUD is geen belegging. Diegene die nu fysiek GOUD kopen, malen er niet om of de papieren GOUDprijs daalt of stijgt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 juli 2014

GOUD kopen” het advies van Willem Middelkoop in ‘De Big Reset’

“Het is mijn mening dat voor 2020 het wereldwijde financiële systeem opnieuw ‘reset’ zal moeten worden voor een nieuw paradigma, waarin GOUD een grotere rol zal spelen (…)”, schrijft Willem Middelkoop voor The GoldRepublic Journal. Hij beschrijft zijn visie uitgebreid in zijn meest recente boek, ‘De Big Reset’, tevens de naam van zijn eerste Engelse boek. “GOUD kopen”, zo lijkt het devies. GOUD zal immers bij een dergelijke reset opnieuw — direct of indirect — een monetaire rol gaan spelen. Lees hieronder ter kennismaking de volledige bijdrage van Willem Middelkoop aan The GoldRepublic Journal:

Veertig jaar nadat Nixon in 1971 de dollar loskoppelde van GOUD, moet de VS nog steeds vechten om de rol van de dollar als wereldreservemunt in stand te houden. Aan die positie ontleent de VS voor een groot deel haar status als wereldwijde supermacht.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 23 juli 2014

Rusland kocht in juni 15,5 ton GOUD

De Russische centrale bank heeft in juni 15,5 ton GOUD aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de laatste cijfers van de centrale bank. Rusland koopt sinds 2006 stelselmatig GOUD bij, nog voor het uitbreken van de financiële crisis. Het resultaat daarvan is dat het land inmiddels ruim 1.080 ton heeft liggen, vier keer zoveel als acht jaar geleden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 juli 2014

China stoomt zich klaar voor een nieuwe globale munt

De groei van de handel in edelmetalen in China is geen toeval. China denkt altijd enkele stappen vooruit. Als China een rol wil spelen in het internationale banksysteem, moeten de banken klaar gestoomd worden om het spel te kunnen spelen. Traders moeten klaar zijn om kapitaalstromen te begrijpen en internationale transacties kunnen verwerken, ook bij de edelmetalen. China is de grootste producent en consument van GOUD, er is dus geen reden dat China geen prominente rol zal spelen in de toekomst.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 22 juli 2014

Aziaten importeren massaal GOUD uit Zwitserland

Aziatische landen willen niet langer het dollarimperium ondersteunen en kopen daarom steeds meer GOUD. Deze cijfers van de Zwitserse douane zijn daar het harde bewijs van. In de eerste helft van dit jaar importeerden Aziatische landen gezamenlijk 600 ton GOUD uit Zwitserland, bijna even veel als de totale Nederlandse GOUDvoorraad!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$