Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 2736 tot 2740
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 juli 2014

Weer iemand die de GOUDprijs ziet terugvallen

Het bashen van het GOUD is tegenwoordig een van de favoriete spelletjes op de financiële markten. De waarnemers hebben blijkbaar weddingschappen afgesloten voor wie durft de meest gewaagde voorspelling te geven wat betreft de evolutie van de GOUDprijs. In negatieve zin dan natuurlijk.

Zelfs Jim Rogers heeft zich laten meeslepen in dit opbod. Hij verklaarde onlangs slechts GOUD te zullen bijkopen wanneer de prijs terugvalt onder de 1,000 dollar. Daarmee doet Rogers natuurlijk een zeer gewaagde uitspraak want de meeste van zijn collega’s zien de GOUDprijs toch blijven ‘hangen’ boven de grens van 1,000 dollar.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 15 juli 2014

Goldman Sachs verwacht daling GOUDprijs

Goldman Sachs verwacht een daling in de GOUDprijs dit jaar. Hoofd Analist Jeffrey Currie herhaalde gisteren zijn analyse van de GOUDprijs. GOUD daalde ruim 2% en verloor meer dan $33 per troy ounce. De zorgen over de situatie rondom het bankwezen in Portugal ebden weg . Goldman Sachs verwacht een verbeterende economie zonder inflatierisico’s met als gevolg een daling in de GOUDprijs naar $1050 per troy ounce eind van 2014.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 juli 2014

GOUDmijnen zullen zich moeten aanpassen

Randgold maakte over de eerste 3 maanden van dit jaar een stijging van de nettowinst met 14 procent bekend. Een merkwaardige prestatie gegeven het feit dat de GOUDprijs op jaarbasis 21 procent goedkoper werd. Daarmee bewijst Randgold dat het perfect mogelijk is om ook in een omgeving van lagere prijzen goede resultaten te realiseren.

Maar de CEO Bristow had wel een boodschap voor zijn collega’s: de GOUDmijnen zullen zich moeten aanpassen aan gewijzigde marktomstandigheden. De mijngroepen waren in de afgelopen jaren gewend geraakt aan een luilekker leventje. De GOUDprijs bleef gedurende meer dan 10 jaar maar stijgen en dus liepen de bedrijfsresultaten flink op.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 13 juli 2014

GOUD en zilver report (Week 28)

De prijzen van GOUD en zilver gingen de afgelopen week opnieuw wat omhoog. De GOUDprijs steeg in een week met 1,41% en zilver wist 1,51% te winnen. De zilverprijs kwam weer boven de €500 per kilogram. In het nieuws van deze week: GOUD verhuist massaal richting het Verre Oosten, centrale banken kopen GOUD bij en er komt een nieuwe zilver fixing.

Bron: Goldrepublic.nl
Geplaatst: zaterdag 12 juli 2014

Amerikaanse beleggingsfondsen kopen opnieuw GOUD

Zoals bekend zijn er op dit moment twee basisoorzaken voor de huidige rollercoaster op de beurzen. Enerzijds zorgt de vertraging van de groei in China voor hoofdzorgen. En anderzijds is tapering in de VS ook niet heel erg populair onder beleggers. Deze twee fenomenen hebben er afgelopen weken toe geleid dat hedge-funds zijn begonnen met het verschuiven van hun geld en dus investeringen. De opmerkelijkste trend is dat ze hun geld vooral hebben weggetrokken uit opkomende markten en herbeleggen in veiligere havens.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$