Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8005 artikelen gevonden. Artikel 2736 tot 2740
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 30 mei 2014

Poetin: China mag in alles investeren, maar niet in GOUD of platina

Als reactie op de sancties die het westen aan Rusland heeft opgelegd na de de-facto annexatie van delen van Oekraïne, zet Poetin de deur wijd open voor investeringen uit China. De maatregel moet de Russische economie uit het slop helpen, en is een erkenning voor het feit dat China over niet al te lange tijd de grootste economische grootmacht zal zijn.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 30 mei 2014

Alternatief voor de zilver fixing in de maak

Op 14 augustus houdt de fixing van de zilverprijs op te bestaan. De drie banken die voor deze benchmark verantwoordelijk waren willen er niet mee doorgaan, wat hoogstwaarschijnlijk te maken heeft met het onderzoek dat loopt naar de fixing van de GOUDprijs. De edelmetaal beurzen van Londen en Chicago zeggen aan een opvolger te werken die transparanter is dan de oude fixing.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 30 mei 2014

Bretton Woods, de petrodollar en The Big Reset

Zowel bij de Eerste Wereldoorlog als bij de Tweede Wereldoorlog begon Amerika pas mee te vechten aan het einde van beide oorlogen. Tijdens beide periodes exporteerde Amerika dan ook allerlei grondstoffen die de oorlogvoerende landen nodig hadden voor hun wapenindustrie. Al deze landen betaalden Amerika met GOUD aangezien er nog sprake was van een GOUDstandaard voor de internationale handel. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog bezat Amerika 2/3 van al het GOUD op de wereld en werd er besloten om over te gaan op een nieuw internationaal geldsysteem, het Bretton Woods systeem.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 mei 2014

GOUD gaat van Noord-Amerika via Zwitserland naar China

Er is al veel geschreven over de grote verhuizing van het GOUD van het westen naar het oosten. De westerse investeerders bouwen hun posities in GOUD, zilver en andere edelmetalen af. Ze doen dat op een speciale manier, meer bepaald door het verkopen van papieren GOUD. Het fysieke GOUD wordt anderzijds door de Aziaten overgenomen.

Dit proces verdient een woordje uitleg. De vraag naar GOUD in verschillende Aziatische landen is zo groot dat het aanbod meermaals overschreden wordt. Er moet dus GOUD van elders aangevoerd worden en dat elders is uiteraard het westen, in casu de U.S. en Europa. In deze regio’s is de interesse voor GOUD namelijk minder groot.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 28 mei 2014

Silver Fix naar Kitco?

De silver fixing in Londen zal per 14 augustus 2014 worden beëindigd. In de periode tot medio augustus gaan veel betrokken partijen in overleg om tot een goed alternatief te komen. Banken, mijnen, de London Bullion Markets Association en andere betrokken in de zilvermarkt nemen deel aan het overleg. De fixing van de zilverprijs heeft 117 jaar plaats gevonden. De markt kijkt gespannen naar de ontwikkelingen rondom de silver fix. Deels omdat de nieuwe vorm wel eens de blauwdruk kan worden voor de fixing van de GOUDprijs.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$