Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 2741 tot 2745
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 22 juli 2014

GOUD is geen belegging

De bescherming die GOUD biedt in een valutacrisis komt alleen ten goede aan diegene die het metaal fysiek bezitten en niet aan de beleggers die steeds in en uit papieren derivaten van GOUD stappen. Waar de beleggers op jagen zijn de korte termijn winsten in dollars, terwijl ze de bescherming van GOUDbezit uit handen geven. Deze beleggers zullen op een dag teleurgesteld worden.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 22 juli 2014

Productie GOUDmijnen daalt, is Peak Gold bereikt?

De laatste jaren is het aantal nieuwe ontdekkingen van ondergrondse GOUDreserves sterk afgenomen. Sinds 1999 werd er 1,84 miljard troy ounce uit de mijnen gehaald, veel meer dan wat er aan nieuwe ontdekkingen heeft plaatsgevonden. Dat betekent dat de productie over een aantal jaren waarschijnlijk verder zal dalen. Of dat gevolgen heeft voor de GOUDprijs? Er is meer dan genoeg GOUD in de wereld, ongeveer 180.000 ton.

Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: dinsdag 22 juli 2014

Spanningen

Door het neerhalen van het vliegtuig van Malaysia Airlines afgelopen donderdag en de toenemende spanningen rondom Israël, hebben aandelenmarkten het te verduren gekregen en hebben GOUD en zilver aan terrein gewonnen. Even na het verschrikkelijke voorval in de Oekraïne steeg de GOUDprijs met € 400 per kilo. Het voorval wekte wereldwijd woede en onbegrip. Ook hoe er ter plaatse met het incident wordt omgegaan lijdt tot grote boosheid. Intussen hebben veel beleggers weer hun winst gepakt en zijn GOUD en zilver weer iets gezakt, maar GOUD noteert nog steeds boven $ 1300 per ounce.

[...]

Bron: Goldrepublic
Geplaatst: maandag 21 juli 2014

GOUDprijs stijgt vanwege geopolitieke onrust na vliegtuigramp

Het nieuws omtrent vlucht MH-17 van Malaysia Airlines is vreselijk. En dat is een understatement. Wat en vooral waarom het precies gebeurd is, laat op dit moment nog gissen. Maar niet voor niets heeft de vliegtuigramp in Oekraïne een ware schokgolf door de financiële markten gejaagd waardoor de GOUDprijs een boost kreeg. De Europese beurzen zijn vandaag lager geopend waarbij het opnieuw de financials zijn die zwak op koers lagen.

[...]

Bron: beurz.com
Geplaatst: zondag 20 juli 2014

GOUDprijs kan crashen met 20% naar $1050

Wat is het geheim en de essentie van goed beleggen? Je moet anticiperen op de werkelijkheid van morgen en wat die voor gevolgen heeft voor de koersen. Die van vandaag en gisteren moet je zo snel mogelijk vergeten.

De ontwikkeling van de GOUDprijs is daar een schoolvoorbeeld. De prijs van GOUD staat eigenlijk al onder druk sinds Mario Draghi van de ECB in het midden van 2013 het voortbestaan van de euro garandeerde en Ben Bernanke het einde van de monetaire stimulering aankondigde. Hiermee was de kans op een snelle stijging van de inflatie of stijgende rentes verkeken. Eerder dreigt deflatie. De rol van GOUD als safe haven is allang uitgespeeld.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$