Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 2756 tot 2760
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zondag 6 juli 2014

George Soros in GOUD- en Zilvermijnen

George Soros noemde GOUD in 2010 op het World Economic Forum de “ultieme asset bubble”. Hij verzuimde toen te meldden dat zijn hedgefonds de posities in GOUD net had verdubbeld. Recent blijkt George Soros weer ingezet te hebben op GOUD. Hij heeft posities opgebouwd in diverse GOUD- en zilvermijnen in plaatst van de onderliggende grondstof zelf. Vermoedelijk omdat de mijnbouwbedrijven nog meer zullen profiteren van de rally in de edelmetaalprijzen vanwege de leverage.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 6 juli 2014

GOUD en zilver report (Week 27)

De GOUDprijs steeg de afgelopen week met 0,78% naar €971 per troy ounce. Bij gebrek aan richtinggevend nieuws doet ook de GOUDprijs weinig. Cijfers van verschillende munthuizen laten zien dat de vraag naar fysiek GOUD in de eerste helft van dit jaar kleiner was dan in dezelfde periode van vorig jaar. Beleggers kochten daarentegen wel bijna even veel zilver als in de eerste helft van recordjaar 2013.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

GOUDpremie in India is nog steeds hoog

Tot nader order is India de op 1 na grootste consument van GOUD. De nummer 1 plaats werd overgenomen door China nadat de Indische regering het nodig vond om de invoerbelasting op GOUD te verhogen. Maar de GOUDhonger van de Indiërs blijft hoog en dat wordt treffend aangetoond door de premie die voor fysiek GOUD betaald moet worden.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

GOUDmijnsector failliet bij GOUDprijs $1300

De GOUDmijnsector is eigenlijk failliet bij een GOUDprijs van $1300 per troy ounce. Dit is de stelling van Mark Bristow, CEO van Randgold Resources. Volgens Bristow is de GOUDwinningindustrie niet in staat om rendement te maken bij een GOUDprijs van $1300 of lager. De consequentie van een falende GOUDmijnsector zou tot gevolg hebben dat het aanbod van GOUD daalt, de GOUDprijs op zou moeten lopen bij een gelijk blijvende fysieke vraag.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

GOUDanalist

GOUDanalist Jeff Nichols vindt dat nu de tijd rijp is om GOUD te kopen. Nichols is een gerespecteerde GOUD Analist uit New York. Hij adviseert beleggers om een deel (5 tot 10%) van de beleggingsportefeuille met GOUD te verrijken. GOUD biedt volgens Nichols een aantal voordelen in de beleggingsportefeuille zoals diversificatie, minder volatiliteit, risicobeperking en inflatie bescherming. Hij geeft aan zelf geen gold-bug te zijn maar is uitermate positief over GOUD op lange termijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$