Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 2766 tot 2770
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 3 juli 2014

Verkoop GOUD daalt, Zilver blijft op recordnivo

De verkoop van GOUD door de US Mint is in de eerste 6 maanden gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2013. De US Mint rapporteerde een daling in de verkoop van GOUDen American Eagles van ruim 57%. In totaal verkocht het munthuis 266.500 GOUDen American Eagles van 1 ounce. Vorig jaar werden er nog 629.000 ounces verkocht. De verkoop in juni is ligt wel 36,6% hoger dan in de maand mei maar ten opzicht van juni 2013 daalde het aantal met 15%.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 2 juli 2014

US Mint ziet verkoop GOUDen munten halveren

Het Amerikaanse munthuis heeft in de eerste helft van dit jaar veel minder GOUDen munten verkocht dan in dezelfde periode van vorig jaar. In 2013 kreeg de markt nog een sterke impuls door de daling van de GOUDprijs, maar nu de prijs weer een beetje begint te stijgen wordt er weer minder fysiek GOUD gekocht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 juli 2014

Stijging van de GOUDprijs zorgt voor interesse

De GOUDprijs is de afgelopen drie weken flink in waarde gestegen. Dit kwam in het bijzonder door de aanhoudende zorgen over de situatie in Irak. Het Iraakse leger strijd met man en macht tegen de terreurbeweging. Ook staan er Amerikaanse militairen klaar om het Iraakse leger te ondersteunen.

Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: dinsdag 1 juli 2014

Singapore koestert grote ambities in de GOUDhandel

De GOUDhandel is dit jaar in opspraak gekomen naar aanleiding van de manipulatie van de GOUDprijs op de London Bullion Market. Wat er daar precies is gebeurd blijft onduidelijk. Wel is het vermoeden gerezen dat de GOUDprijs al jarenlang gemanipuleerd wordt en dat we dus geen eerlijke prijzen tot stand zien komen.

De Aziatische GOUDhandelaren ruiken hun kans en proberen van de gelegenheid gebruik te maken om de handel in GOUD voor een deel naar zich toe te trekken. Met name de Chinezen lopen rond met vastomlijnde plannen om in Shanghai een eigen GOUDhandel op te starten. Ze stellen niet ten onrechte trouwens dat ze ook de grootste kopers van GOUD zijn.

[...]

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 1 juli 2014

Analisten zien Zilver het beter doen dan GOUD

De zilverprijs is de afgelopen maand twee keer zo hard gestegen als de GOUDprijs. Zilver boekte in de afgelopen 30 dagen een winst van 12% waar GOUD net geen 6% wist te stijgen. Volgens Andrew Chanin, CEO van Purefunds, is de zilverprijs verre van de echte waarde van zilver. Zijn zilverprijs verwachting is behoorlijk positief.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$