EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 2766 tot 2770 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: woensdag 27 augustus 2014

Centrale banken Rusland en Kazachstan kopen GOUD

Rusland en Kazachstan hebben in juli opnieuw GOUD aan hun reserves toegevoegd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het IMF. Ondanks het feit dat de GOUDprijs vrij stabiel is blijven de centrale banken van deze landen structureel GOUD kopen als diversificatie van hun reserves. De centrale bank van Rusland kocht 340.000 troy ounce van het gele metaal en heeft inmiddels een totale GOUDreserve van 35,5 miljoen troy ounce (ongeveer 1.140 ton) opgebouwd, zo schrijft de Wall Street Journal.

[...]

Lees verder op GoudStandaard.com
Geplaatst op: dinsdag 26 augustus 2014

Nog 105 miljard te verdienen in Chili

Mocht je geïnteresseerd zijn in meer dan GOUD alleen dan kan je altijd in Chili terecht. Dat land is de onbetwistbare leider wanneer het op koperproductie aan komt. Bovendien heeft de Chileense overheid, bij monde van de Chileense  mijncommissie Cochilco, aangekondigd dat er nog in totaal voor 105 miljard USD aan koper in de grond zit.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 26 augustus 2014

Zwitserland gaat stemmen over GOUDreserves

Referendum Zwitserland Op 30 november komt er een referendum over de GOUDreserves van Zwitserland. Vorig jaar verkreeg het initiatief, genaamd de Swiss Gold Initiative, de benodigde 100.000 handtekeningen waardoor een referendum is afgedwongen. Het initiatief bevat de eisen dat Zwitserland al het opgeslagen GOUD in het buitenland terug haalt waar het hoort, 20% van de reserves van de Centrale Bank van Zwitserland uit GOUD bestaat en daarmee een einde komt aan de verkoop van GOUD door de centrale bank. Wanneer het merendeel Zwitserse volk beslist om het initiatief te steunen dan zal Zwitserland een aanzienlijke hoeveelheid GOUD moet toevoegen aan haar GOUDreserves. Daarnaast zal het GOUD dat opgeslagen ligt in het buitenland moeten worden terug gehaald. Duitsland heeft hier ervaring mee en het blijkt niet eenvoudig om in korte tijd dit voor elkaar te krijgen.

Lees verder op goudvergelijken.nl
Geplaatst op: maandag 25 augustus 2014

Bank geeft GOUDen Obligatie uit

De GOUD gedekte Obligatie doet zijn intrede in Zuid-Afrika. Rand Merchant Bank, onderdeel van FirstRand Bank Limited en de twee na grootste geldschieter van Zuid-Afrika, heeft plannen om een GOUD gedekte obligatie uit te geven ter waarde van 2 miljard Rand. De “GOUD obligatie” zal een looptijd hebben van 5 jaar en geeft een rendement van 0,5% per jaar.

Lees verder op thebullionhouse.nl
Geplaatst op: maandag 25 augustus 2014

GOUD is het geld van de Koningen, schuld is het geld van de slaven

Net als in Nederland en in België is het in de Verenigde Staten ook heel moeilijk om fiscale en fundamentele wijzigingen door te voeren. Iedere belasting of besparing wordt aangevochten door een of andere belangengroep, overheden moeten iets ondernemen om de schuldenberg af te bouwen, maar de manoeuvreerruimte is bijzonder klein.

De Amerikaanse schuldenberg bedraagt momenteel al $ 17,5 biljoen en groeit nog iedere dag. Momenteel leeft de illusie dat dit voor eeuwig kan blijven doorgaan, maar de financiële markten zullen ook de Verenigde Staten ooit terug fluiten en hogere rentevoeten eisen als er niets wijzigt.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs