Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 2766 tot 2770
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juni 2014

Duitsland zet repatriëring GOUDvoorraad niet stil

Op verschillende blogs wordt geschreven dat Duitsland de repatriëring van GOUD uit de VS heeft stopgezet. Men baseert zich op een artikel van Bloomberg met een suggestieve titel. Maar feitelijk klopt het verhaal niet. Duitsland zal gewoon GOUD blijven terughalen uit de VS. In 2020 moet 300 ton GOUD zijn overgebracht van de NY Fed naar de Bundesbank in Frankfurt. Duitsland haalt tevens GOUD terug uit Parijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 juni 2014

Verhaal van de zilvermarkt is een intriest verhaal

Wat is er in hemelsnaam mis met de zilverprijs? Die raakt tot verbazing van velen niet echt van de grond. Barron’s Commodities Corner column besteedde uitgebreid aandacht aan dit fenomeen onder de titel ‘Silver: The Worst Story of All the Metals’. Van overdrijving is eigenlijk geen sprake want het zilver bakt er kort en goed niets van.

Adam Klopfenstein, senior market strategist bij Archer Financial Services, kan alleen maar bevestigen dat de zwakte bij het zilver eigenlijk onverklaarbaar is. Op het eerste en zelfs op het tweede gezicht zijn er geen redenen waarom het zilver niet langer min of meer synchroon met de GOUDprijs beweegt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 juni 2014

Export van ijzererts bereikt een recordniveau

Op de markten voor commodities doen zich af en toe vreemde zaken voor. We verwijzen daarbij naar de onverwachte prijsbewegingen bij zowel GOUD als zilver, prijsbewegingen waar tot dusver nog geen zinnig mens een verklaring voor heeft kunnen bedenken. Of we die ooit zullen krijgen moet nog afgewacht worden.

Dan is er de evolutie van de prijzen bij koper en andere metalen. Het verhaal is bekend: de Chinese economie zou aan het vertragen zijn waardoor de vraag naar deze metalen sterk zou kunnen afnemen. Inderdaad zijn de prijzen voor koper en andere industriële metalen flink gedaald. Hetzelfde geldt voor de ijzerertsprijs.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 23 juni 2014

Grant Williams: Ik ken niets zo ongeliefd als GOUDmijnaandelen

Het probleem voor vele GOUDliefhebbers is dat er de laatste tijd veel data gepubliceerd werden die goed voor GOUD moeten zijn, maar die een negatieve reactie op de GOUDprijs hadden. Maar de CPI cijfers van vorige week gaven duidelijk aan dat er inflatie in de lift zit, ongeacht wat Yellen daarna nog kwam vertellen.

Veel centrale banken blijven roepen dat ze de rente nog lang zeer laag blijven houden, om de perceptie en het vertrouwen in de markten te behouden. Als de perceptie ontstaat dat de economie het goed genoeg doet, blijft men kopen en investeren. Dit spel van perceptie en vertrouwen werkt … tot het niet meer werkt. En dan komt GOUD als een reddende engel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 juni 2014

Is olie de reden voor de stijging van de GOUDprijs?

Een vijf jaar oude link tussen olie en de GOUDprijs kwam recent ten einde. De stijgende vraag naar energie en de onverschilligheid ten opzichte van GOUD zorgde er voor dat de correlatie tussen olie en GOUD voor het eerst sinds 2009 negatief werd. De spanningen rond Irak deden de correlatie terug toenemen, maar het bleef negatief. Mogelijk is de explosie van de GOUDprijs op donderdag daar een gevolg van.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$