EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
67
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 2771 tot 2775
Geplaatst op: dinsdag 22 juli 2014

Productie GOUDmijnen daalt, is Peak Gold bereikt?

Jaren geleden werd er al gesproken over Peak Gold, het moment waarop de jaarlijkse productie van GOUDmijnen een piek bereikt. Volgens sommigen is dat moment jaren geleden al bereikt, zoals de onderstaande grafiek laat zien. Uit recent onderzoek blijkt dat alle nieuwe ontdekking van nieuwe ondergrondse GOUDreserves sinds 1999 slechts de helft van de mijnbouwproductie kunnen vervangen die sindsdien heeft plaatsgevonden.

Lees verder op doijerkalff.nl
Geplaatst op: dinsdag 22 juli 2014

GOUD is geen belegging

De bescherming die GOUD biedt in een valutacrisis komt alleen ten goede aan diegene die het metaal fysiek bezitten en niet aan de beleggers die steeds in en uit papieren derivaten van GOUD stappen. Waar de beleggers op jagen zijn de korte termijn winsten in dollars, terwijl ze de bescherming van GOUDbezit uit handen geven. Deze beleggers zullen op een dag teleurgesteld worden.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 22 juli 2014

Productie GOUDmijnen daalt, is Peak Gold bereikt?

De laatste jaren is het aantal nieuwe ontdekkingen van ondergrondse GOUDreserves sterk afgenomen. Sinds 1999 werd er 1,84 miljard troy ounce uit de mijnen gehaald, veel meer dan wat er aan nieuwe ontdekkingen heeft plaatsgevonden. Dat betekent dat de productie over een aantal jaren waarschijnlijk verder zal dalen. Of dat gevolgen heeft voor de GOUDprijs? Er is meer dan genoeg GOUD in de wereld, ongeveer 180.000 ton.

Lees verder op Doijerkalff.nl
Geplaatst op: dinsdag 22 juli 2014

Spanningen

Door het neerhalen van het vliegtuig van Malaysia Airlines afgelopen donderdag en de toenemende spanningen rondom Israël, hebben aandelenmarkten het te verduren gekregen en hebben GOUD en zilver aan terrein gewonnen. Even na het verschrikkelijke voorval in de Oekraïne steeg de GOUDprijs met € 400 per kilo. Het voorval wekte wereldwijd woede en onbegrip. Ook hoe er ter plaatse met het incident wordt omgegaan lijdt tot grote boosheid. Intussen hebben veel beleggers weer hun winst gepakt en zijn GOUD en zilver weer iets gezakt, maar GOUD noteert nog steeds boven $ 1300 per ounce.

[...]

Lees verder op TOV-Hazel
Geplaatst op: maandag 21 juli 2014

GOUDprijs stijgt vanwege geopolitieke onrust na vliegtuigramp

Het nieuws omtrent vlucht MH-17 van Malaysia Airlines is vreselijk. En dat is een understatement. Wat en vooral waarom het precies gebeurd is, laat op dit moment nog gissen. Maar niet voor niets heeft de vliegtuigramp in Oekraïne een ware schokgolf door de financiële markten gejaagd waardoor de GOUDprijs een boost kreeg. De Europese beurzen zijn vandaag lager geopend waarbij het opnieuw de financials zijn die zwak op koers lagen.

[...]

Lees verder op Goldrepublic

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs