Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 2776 tot 2780
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 6 mei 2014

Dubai bouwt nieuwe GOUDsmelterij voor $60 miljoen

In Dubai wordt op dit moment gewerkt aan een nieuwe smelterij met een capaciteit van 1.400 ton GOUD per jaar. De vraag naar GOUD in opkomende markten vereist extra smeltcapaciteit. Om dit volume in perspectief te plaatsen: de totale capaciteit van alle smelterijen in Zwitserland is ongeveer 3.000 ton per jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 6 mei 2014

Er is een grote misvatting over China en GOUD

Koos Jansen doet zeer goed werk met betrekking tot de Chinese GOUDmarkt, weinige kennen de Chinese GOUDmarkt zo goed als de man van In Gold We Trust. Hij wil dan ook een grote misvatting uit de wereld helpen. China koopt niet massaal GOUD om er een GOUD gedekte Yuan van te maken, China koopt GOUD om de Yuan te ondersteunen!!

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 6 mei 2014

Schatzoekers bergen 1 miljoen euro aan GOUD uit 157 jaar oud wrak

Een onderneming die schatten op de zeebodem zoekt en bergt, Odyssey Marine Exploration, heeft voor de kust van de Amerikaanse staat South Carolina voor omgerekend ruim 930.000 euro GOUD geborgen. De schat lag in het wrak van het stoomschip Central America, dat in 1857 tijdens een wervelstorm verging met naar schatting 20.000 kilo GOUD en honderden passagiers aan boord.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: maandag 5 mei 2014

GOUD blijft grillig

Beter dan verwachte banencijfers uit de VS hebben de GOUDprijs er niet van kunnen weerhouden opnieuw boven  $ 1300 per ounce te pieken. De prijs steeg onder meer door het afbouwen van de “short-posities”(tekort gaan van beleggers in de hoop op lagere niveaus weer te kunnen instappen). Door het nieuws uit de Oekraïne dat er doden gevallen waren maakte de geopolitieke spanningen intenser. Vandaag (5 mei 2014) is er een bank-holiday in het Verenigd Koninkrijk, waarbij de banken en andere financiële instellingen gesloten zijn. Hierdoor vinden er vandaag geen fixings in de edele metalen plaats.

[...]

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 5 mei 2014

Zal de GOUDprijs zakken tot $1.000 per troy ounce?

Als de GOUDprijs door het belangrijke steunniveau van $1.180 per troy ounce breekt kan de prijs snel dalen richting de psychologische grens van $1.000. Verschillende vermogensbeheerders waarschuwen op CNBC voor een verdere prijsdaling van het edelmetaal. Een stijgende rente en een aantrekkende economie maken het minder aantrekkelijk om GOUD in de portefeuille te houden. Maar of dat echt gaat gebeuren...Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$