Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 2781 tot 2785
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

GOUD is een hype”, meent Gunderson

“Ik geloof niet in diversificatie van beleggingsportefeuilles”, steekt Bill Gunderson van wal. Voorstanders menen nochtans dat het de beste manier is om risico’s te spreiden. Al is de vermogensbeheerder en radiopresentator het er niet mee eens: “Zo creëer je middelmatigheid. Wanneer je goulash maakt, gooi je toch ook niet heel je kruidenrek in de pot?”

Om zijn stelling te staven, neemt Gunderson er de cijfers bij. Heb je vorig jaar belegd in Amerikaanse bedrijven met een kleine marktkapitalisatie (de zogenaamde ‘small-cap’, nvdr.) dan beschik je dit jaar over buitengewone groei. Daarentegen daalde de waarde van GOUD  met 27% en obligaties gingen gemiddeld met 9% naar beneden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

GOUD en GOUDmijnen na forse stijging nog steeds niet duur

Vorige week donderdag steeg de GOUDprijs met $ 45 op 1 dag. Het verraste hiermee vriend en vijand. 6 maanden geleden lag de GOUDprijs volledig op zijn gat en was het immens oververkocht. Beleggers gooiden de fundamenten voor een hoger GOUDprijs overboord en wilden niets meer te maken hebben met het gele edelmetaal. De forse prijsstijging doet sommige dan ook beweren dat de GOUDprijs ineens overgekocht is, maar niets is minder waar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

Tapering is goed voor GOUD

Vele gaan er van uit dat het afbouwen van de stimulus door de Federal Reserve een negatieve werking heeft op de GOUDprijs. Maar sinds de Fed QE lanceerde, zat de GOUDprijs in een dalende trend en sinds de Fed begonnen is met ‘tapering’ zit de GOUDprijs in een opwaartse trend. Naarmate het einde van QE dichterbij komt, stijgt de GOUDprijs sterker. Het tegenovergestelde lijkt dus waar, en daar is een goede reden voor.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

Nikkel kan bij verrassing het nieuwe GOUD worden

We durven met u de volgende weddenschap aan te gaan: welke was de best presterende commodity in april? Zoek niet langer, dat was nikkel. Met een stijging van 15.2 procent was nikkel twee maanden geleden met voorsprong de best presterende grondstof in de S&P GSCI, de meest gevolgde index wat grondstoffen betreft.

April was dus een topmaand van wat voor nikkel tot dus ver een topjaar is geweest. Vanaf 1 januari is de prijs voor nikkel meer dan 30 procent gestegen. Aan een dergelijk stijgingspercentage hoeft het waarschijnlijk geen betoog dat nikkel alle andere grondstoffen uit de S&P GSCI’s achter zich gelaten heeft.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 24 juni 2014

Oklahoma maakt GOUD belastingvrij

De Amerikaanse staat Oklahoma heeft met nieuwe wetgeving een einde gemaakt aan de dubbele belasting op zowel GOUD als zilver, zo schrijft Tulsaworld . Normaal gesproken betaal je in de VS belasting als je GOUD of zilver wilt kopen, maar dankzij Senate Bill 862 hoeft dat niet meer in Oklahoma.

Volgens de schrijvers van het wetsvoorstel doet de nieuwe wet twee dingen. Niet alleen vervalt de BTW bij aankoop van GOUD en zilver, ook vervalt een bepaling die stelt dat het GOUD aangegeven moet worden bij een geregistreerde bewaarder om vrijgesteld te worden van belastingen. Daardoor was het tot op heden minder aantrekkelijk fysiek GOUD of zilver in huis te bewaren. Door de nieuwe wet is opslag van edelmetalen niet meer vereist om vrijgesteld te worden van belasting.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$