Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 2791 tot 2795
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 1 juli 2014

Analisten zien Zilver het beter doen dan GOUD

De zilverprijs is de afgelopen maand twee keer zo hard gestegen als de GOUDprijs. Zilver boekte in de afgelopen 30 dagen een winst van 12% waar GOUD net geen 6% wist te stijgen. Volgens Andrew Chanin, CEO van Purefunds, is de zilverprijs verre van de echte waarde van zilver. Zijn zilverprijs verwachting is behoorlijk positief.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 1 juli 2014

Hedgefondsen gaan long op GOUD

Hedgefondsen en andere investeerders blijken sinds kort long te gaan op GOUD. De GOUDprijs steeg de afgelopen 3 weken tot boven de $1300 per troy ounce. Investeerders hebben een record aantal ounces toegevoegd aan hun long posities. Volgens de gegevens van de Commodity Future Trading Commission bleek dat de shortposities daalde met 25.000 contracten in de weel tot 24 juni. Investeerders in GOUD zoals Hedgefondsen en andere beheerders van vermogen, hebben eenzelfde hoeveelheid contracten aan hun long-positie toegevoegd. Zij zetten in op een stijging van de GOUDprijs. De posities komen neer op 61% long, oftewel 47.784 contracten (4,8 miljoen ounces long).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 juni 2014

Jim Rogers wacht met GOUD bijkopen

Een man die nadrukkelijk in de media aanwezig is: Jim Rogers die met zijn strikje zichzelf een imago heeft aangemeten van de nar die toch maar eens fijntjes de waarheid komt zeggen. Rogers heeft nooit een blad voor de mond genomen en zal dat ook nooit doen. Zo zit deze man natuurlijk niet in elkaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 juni 2014

Dubai bouwt een grote raffinaderij voor GOUD

Het is algemeen bekend dat er een verschuiving in het bezit van het GOUD plaatsvindt. De Europeanen en de Amerikanen verkopen hun fysiek GOUD, ze geven blijkbaar de voorkeur aan papieren GOUD, maar de Aziaten blijven bijzonder hongerig naar GOUD. India en China zijn daarmee de uitschieters.

De verplaatsing van het zwaartepunt voor het bezit van GOUD van het westen naar het oosten heeft ook consequenties voor de raffinage van GOUD. Tot op de dag van vandaag is Zwitserland het belangrijkste land voor die raffinage. Ruim 4 van de 6 grootste globale raffinaderijen bevinden zich in het Alpenland. Maar er is concurrentie op komst.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 30 juni 2014

GOUD presteert beter dan aandelen in eerste helft 2014

GOUD heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een beter rendement opgeleverd dan aandelen. De GOUDprijs steeg bijna 10%, terwijl de Amerikaanse Dow Jones index slechts 1,7% wist te winnen en een index van wereldwijde aandelen met bijna 5% steeg. De afgelopen drie jaar deden Amerikaanse aandelen het naar verhouding veel beter.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$