Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 2796 tot 2800
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 19 mei 2014

India maakt importeren GOUD en zilver nog duurder

India verhoogt opnieuw de invoerheffing op GOUD en zilver in een poging de import van edelmetalen te ontmoedigen. Het land heeft een chronisch tekort op haar betalingsbalans, omdat de bevolking spaargeld stelselmatig omzet naar GOUD. Dat GOUD moet geïmporteerd worden en dat onderdrukt de waarde van de roepie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 16 mei 2014

Jim Rogers: “Overheden zullen pensioenen en spaargeld plunderen”

Volgens Jim Rogers gaan we de komende 10 jaar nog totale chaos meemaken, of monetaire chaos of oorlog. De enorme schulden over heel de wereld kunnen een aanleiding zijn, politici en centrale banken kennen maar een remedie tegen onheil en dat is geld printen. Dit doen ze dan ook massaal. Rogers raadt dan ook nog steeds aan GOUD te kopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 16 mei 2014

Invloed centrale banken op GOUDprijs groter dan ooit

De eerste 3 maanden van dit jaar waren relatief mild voor de GOUDprijs. Een troy ons GOUD werd bijna 8 procent duurder maar het venijn zat maar weer eens in de staart. In de laatste week van maart ging de GOUDprijs opnieuw dalen en van een echt herstel die naamwaardig is, is tot dus ver geen sprake geweest.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 mei 2014

Kwaliteit van GOUDmijnen kan alleen maar verbeteren

De GOUDsector beleeft moeilijke tijden waarbij de mijngroepen een oplossing moeten zoeken voor de daling van de GOUDprijs in 2013, een daling die nog altijd niet volledig verteerd is. Maar de mijngroepen worden nog met een aantal andere problemen geconfronteerd die hen het werken bemoeilijken.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 14 mei 2014

Beste inflatiehedge: GOUD versus Aandelen

De markt valt te verdelen in twee kampen: het ene kamp gelooft heilig in het feit dat GOUD hen tegen een periode van versnellende geldontwaarding beschermt; het andere denkt dat aandelen een betere bescherming tegen inflatie vormen.

Wat is nou de beste inflatiehedge: edelmetaal of aandelen?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$