Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 2796 tot 2800
Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: maandag 30 juni 2014

GOUD houdt stand boven $1300

Na het grillige verloop van de laatste weken leek het er even op dat GOUD het gewonnen terrein weer snel moest gaan prijsgeven. Een zwakkere dollar hielp het edelmetaal weer voor een moment in het zadel. Ook de andere edelmetalen blijven vooralsnog vasthouden aan recente koersverhogingen, waarbij vooral de PGM’s (platina, palladium en rhodium) nog sterker performen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 juni 2014

Vraag naar GOUD kan nog sterker toenemen

China en India zijn momenteel de twee belangrijkste markten voor GOUD, maar ook de andere Aziatische landen zijn allesbehalve vies van het edele metaal. In landen als Vietnam, Thailand en Filippijnen stellen we een sterke toename van de vraag naar GOUD vast. Die toename is veel groter dan in andere delen van de wereld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 juni 2014

Nikkel kan het nieuwe GOUD worden

Nikkel is een basismetaal waar door investeerders over het algemeen weinig aandacht aan wordt besteed. Hooguit komt nikkel wel eens ter sprake als het over de productie van roestvrij staal gaat maar daar stopt het meestal dan ook wel mee. Er zullen weinig investeerders zijn die de evolutie van de nikkelprijs op de voet volgen.

Vroeger was dat wel anders want toen noteerde op de Brusselse beurs het Canadese Inco, een aandeel dat bij speculanten bijzonder geliefd was voor zijn volatiel karakter. Ervaren traders konden met het kopen en verkopen van aandelen Inco regelmatig een flinke stuiver verdienen. Maar die tijd behoort definitief tot het verleden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 30 juni 2014

Monetaire instabiliteit onder de GOUDstandaard

Vaak wordt beweerd dat we minder economische problemen hebben als we gewoon terug gaan naar een GOUDstandaard, een geldsysteem waarin het geld gekoppeld is GOUD tegen een vaste prijs. Niet langer zouden we geplaagd worden door inflatie. Maar was de economie echt zoveel beter voor het loslaten van de GOUDstandaard?

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zaterdag 28 juni 2014

GOUDkoers sterk ondergewaardeerd

De GOUDkoers is sterk ondergewaardeerd wanneer GOUD de geldhoeveelheid in de VS zou moeten dekken. Tot 15 augustus 1971 was de Amerikaanse Dollar gedekt door GOUD. President Nixon schafte de GOUDstandaard af omdat Amerika te veel geld had gecreëerd versus het GOUD dat de FED in de kluizen had. Nixon slaagde er in om de Amerikaanse Dollar als wereldreserve munt te handhaven zonder dat de Dollar werd gedekt door GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$