Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7987 artikelen gevonden. Artikel 281 tot 285
Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 17 november 2016

India overweegt importverbod GOUD?

Juweliers en GOUDhandelaren in India maken zich zorgen over een mogelijk importverbod op GOUD, zo schrijft de Economic Times of India. De India Bullion & Jewellers Association (IBJA) stuurde onlangs naar alle 2.500 leden een bericht dat de overheid overweegt de import van GOUD voor de rest van het fiscale jaar 2017 te verbieden. Daarmee kunnen juweliers en GOUDhandelaren in grote problemen komen, want het vierde kwartaal is traditioneel de drukste maand voor de Indiase GOUDmarkt.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 16 november 2016

Uitzonderlijke situatie bij GOUDmijnaandelen!

Een héél uitzonderlijke situatie bij GOUDmijnaandelen!

In de afgelopen dagen werden voor de zoveelste maal overladen met déjà-vu gevoelens. De jongste correctie in de GOUDmarkt ging niet geruisloos aan ons voorbij. De mailbox puilde in de voorbije dagen uit van bezorgde, en soms ronduit paniekerige GOUDbeleggers.

Met name de heftige daling van de GOUDmijnaandelen verhitte de gemoederen. De angst sloeg velen om ’t hart: “Niet weer, hé”. De jarenlange berenmarkt heeft diepe wonden geslagen, zo blijkt.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 16 november 2016

Productie GOUDmijnen heeft piek bereikt

De productie van GOUDmijnen wereldwijd kan de komende tien jaar met ongeveer een derde dalen. Die conclusie trekt Bloomberg op basis van berekeningen en voorspellingen van Randgold Resources en BMO Capital Markets. Zo werden er in 2014 wereldwijd slechts drie grote nieuwe GOUDreserves ontdekt, tegenover een piek van 37 grote ontdekkingen in 1987.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 15 november 2016

De GOUDprijs daalt. Wat nu?

Afgelopen vrijdag vertelde ik u in dit artikel dat we als gevolg van Trump’s verkiezingsoverwinning woelige tijden tegemoet gaan.

Dat gold afgelopen week zeker voor de GOUDprijs!

Die knalde donderdag en vrijdag omlaag. Terwijl iedereen met verstand van zaken er voor de verkiezingen van overtuigd was dat GOUD juist omhoog zou schieten bij een Trump-overwinning.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 15 november 2016

Vraag over GOUD

Lezersvraag in Beursbox:

“Ik had gelezen dat als, of misschien beter gezegd wanneer, contant geld afgeschaft word de banken voor consumenten ineens negatieve rente zullen gaan rekenen en men zijn vermogen in GOUD om moet zetten. Maar dan vraag ik me af, als de machtige bankiers tot bovenstaande rotstreek in staat zijn. kunnen ze dan niet simpelweg de koop en vooral de verkoop van edelmetalen gaan verbieden door niet door de bank gecertificeerde bedrijven en consumenten?”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$