EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 2811 tot 2815 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: woensdag 6 augustus 2014

Zwaar gevecht tussen papieren GOUD en fysiek GOUD

In het begin van de week kwam GOUD terug in backwardation, dit was de eerste keer sinds mei. In theorie kan GOUD niet in backwardation gaan. Tot voor een jaar was dit dan ook zeldzaam. Maar de gemanipuleerde GOUDmarkt staat dikwijls in backwardation het laatste jaar. Dit duidt op een tekort aan fysiek GOUD.

Backwardation kan alleen weggewerkt worden als er terug voldoende fysiek GOUD op de markt komt. Dit kan men niet oplossen door wat geld uit het niets te drukken. Dit is de kracht van GOUD. Als GOUD in backwardation noteert, houden beleggers liever fysiek GOUD bij dan het te verkopen en winst te maken met het fiat geld dat ze in de plaats krijgen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 6 augustus 2014

Zilver zakt door belangrijke steun van $ 20

Gisteren bij de opening van de Amerikaanse COMEX was het weer eens prijs. De zilverprijs werd meteen meer dan 1 % lager gedumpt waardoor de weerstand van $ 20 werd doorbroken. Ook de GOUDprijs werd bij de opening van de COMEX lager gezet, maar de GOUDprijs kon tegen het einde van de sessie de verliezen wegwerken, zilver niet. Dit bewijst nogmaals dat zilver enkel een voorlopende indicator is bij stijgende koersen van edelmetalen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 6 augustus 2014

Vrouw erft 1,4 miljard waardeloze lira

Een vrouw uit Brussel heeft ontdekt dat papiergeld niet altijd een betrouwbare opslag van waarde is. Ze erfde maar liefst 1,4 miljard Italiaanse lira van haar oom, maar het geld wordt niet meer geaccepteerd door de Italiaanse centrale bank. Een bedrag van omgerekend ruim €700.000 gaat in rook op. Had die oom maar GOUD in de kluis gelegd in plaats van papiergeld...

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: woensdag 6 augustus 2014

Beleggers in GOUD moeten geen schrik hebben van stijgende rentevoeten

Zowel beleggers in aandelen als beleggers in GOUD hebben schrik voor stijgende rentevoeten. Er heerst een idee dat stijgende rentevoeten slechte prestaties met zich meebrengen. Stijgende rentevoeten duidt op een sterkere economie. Dit zou geld uit GOUD trekken en richting aandelen sturen. We toonden eerder al aan dat stijgende rentevoeten goed zijn voor aandelen, maar ze zijn ook goed voor de GOUDprijs.

Als we naar het verleden kijken, gaan stijgende rentevoeten dikwijls samen met een stijgende GOUDprijs:

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 5 augustus 2014

GOUDprijs zal uiteindelijk een keer gaan stijgen

We leven in een tijdperk dat financiële repressie als een zwaard van Damocles boven onze hoofden hangt. Die repressie kan verschillende vormen aannemen waarbij de kansen alsmaar groter worden dat het uiteindelijk zal neer komen op een aanslag van ons spaargeld. Jij en ik, we zullen beiden moeten betalen voor de gemaakte fouten.

We leven in een tijdperk dat financiële repressie als een zwaard van Damocles boven onze hoofden hangt. Die repressie kan verschillende vormen aannemen waarbij de kansen alsmaar groter worden dat het uiteindelijk zal neer komen op een aanslag van ons spaargeld. Jij en ik, we zullen beiden moeten betalen voor de gemaakte fouten.

De spaarders, de ruggengraat van ons financieel systeem, worden in hun bestaan bedreigd. Momenteel is de belangrijkste struikelsteen de negatieve reële rente. In de meeste landen is de inflatie weliswaar laag maar vaak toch nog hoger dan de rente op het spaargeld. Dat betekent dat spaarders eigenlijk geld verliezen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs