Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 2816 tot 2820
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 juni 2014

GOUD naar $ 2.000 !!

De sterke beweging van de olieprijs de laatste weken door de spanningen in Irak, zorgde er voor dat de GOUD/olie ratio momenteel op 11,2 staat. Dit is historisch gezien heel laag terwijl olie en GOUD een sterke correlatie hebben. Zo blijkt nog maar eens dat nominale inflatie aanwezig is bij alle grondstoffen, behalve GOUD.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 18 juni 2014

Marc Faber en GOUD. De Zwitserse investeringsanalist Marc Faber heeft een contraire visie op de reden van de daling van GOUD sinds 2011. Marc Faber is de auteur van de nieuwsbrief The Gloom Doom & Boom Report en werd voornamelijk bekend door het advies om aandelen te verkopen een week voor de beurscrash in 1987. Faber adviseert zeer vermogenden en woont inmiddels in Thailand.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 juni 2014

Oekraïne doet interesse voor GOUD opnieuw toenemen

De bezetting van de Krim heeft de GOUDprijs in de afgelopen maanden een paar jo-jo bewegingen doen uitvoeren. De Russische bezetting van de Krim joeg de GOUDprijs aanvankelijk door het plafond (iets wat misschien iets te sterk uitgedrukt is). Vervolgens corrigeerde die GOUDprijs weer met bijna 10 procent toen de rust wat leek terug te keren. Maar deze week is het conflict weer wat opgelaaid met de gasleveringen als inzet.

Echt teruggekeerd is die rust dus nog altijd niet en een volledige escalatie van het conflict blijft tot de mogelijkheden behoren. De vraag is echter wat we onder een volledige escalatie moeten verstaan. Op dat vlak zijn er verschillende scenario’s mogelijk, inclusief een worst case scenario van een totale oorlog.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 juni 2014

Investeren in GOUD vergt enig geduld

Sommige investeerders dreigen hun geduld te verliezen met de edele metalen in het algemeen en met het GOUD in het bijzonder. De GOUDprijs slaagt er maar niet meer in om een tweede adem te vinden nadat een haussefase die jarenlang duurde (8 jaar om precies te zijn) stilviel.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: maandag 16 juni 2014

Olie en GOUD stijgen door spanningen in Irak

Een escalatie van het conflict in Noord-Irak frustreert de olieproductie van het land. Dit gaat ook gepaard met een toename van de vraag naar GOUD als veilige haven. Militante groeperingen (ISIS, aan de al-Qaida gelieerde terreurgroep) zijn de weg naar Bagdad ingeslagen nadat ze de controle hadden bemachtigd over Mosul. Irak is verantwoordelijk voor iets meer dan 10 % van de OPEC productie.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$