Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 2826 tot 2830
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 juni 2014

Dit is waarom de GOUDprijs niet meer zal herstellen

De laatste 30 maanden presteren aandelen al beter dan GOUD. Na een val van 30 % vorig jaar staat de GOUDprijs vandaag nog enkele procenten hoger dan in het begin van het jaar, GOUDmijnaandelen staan na een klap van 55 % nog zo’n 14 % hoger dan in het begin van het jaar. Maar het herstel stokt al enkele maanden. De kritische weerstand van GOUD is $ 1.180 en het ziet er naar uit dat we nog naar dit niveau gaan. Barry Ritholz ziet de GOUDprijs dan ook niet meer herstellen om de volgende redenen:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 juni 2014

Het sentiment pleit in het voordeel van de GOUDprijs

Bij het begin van dit jaar heeft zich plots een omslag voorgedaan op de GOUDmarkt. Vorig jaar hing er een dik rookgordijn over de GOUDmarkt. Die stond namelijk in vuur en vlam, want de GOUDprijs werd ongenadig afgestraft. Wat er precies is gebeurd blijft vooralsnog onduidelijk. De kans is groot dat er sprake was van manipulatie.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 4 juni 2014

"GOUDprijs manipulatie was niets minder dan routine"

De manipulatie van de GOUDprijs door een handelaar Barclays was meer dan een incident, zo bericht de Financial Times op basis van verschillende bronnen in de GOUDmarkt. Mogelijk hebben meer banken de GOUDprijs gemanipuleerd en zijn talloze klanten de afgelopen jaren gedupeerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 juni 2014

De wereld keert op een of andere manier altijd terug naar een GOUDstandaard

Kwasi Kwarteng is lid van het Britse Parlement en bestudeerde de financiële systemen van de laatste 600 jaar. Hoewel financiële systemen altijd evolueren is er in de geschiedenis altijd een constante: na excessen keert men steeds terug naar een GOUDstandaard om alles terug in balans te krijgen. Kwasi Kwarteng denkt echter niet dat we terug gaan naar een volledige GOUDstandaard, ook al zouden we dat beter wel doen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 juni 2014

GOUD en olie hebben meer met elkaar te maken dan je zou denken

GOUD en olie hebben redelijk wat met elkaar te maken. Wat vele mensen echter niet weten is dat de Arabische landen vroeger GOUD wilden hebben in ruil voor hun olie. Nu moeten de OPEC-landen andere manieren zoeken om GOUD te ruilen voor hun olie. Zij weten als geen ander dat de oliebronnen niet eeuwig blijven bestaan. Als de oliebronnen opdrogen, moeten ze iets anders in de plaats hebben om hun welvaart te bewaren. Amerikaanse dollars zullen hun koopkracht niet intact houden, maar GOUD wel.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$