Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 2831 tot 2835
Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 20 juni 2014

GOUD en het geheim van de Chinese vraag | RTL Nieuws

In een tijd van razendsnelle wereldwijde nieuwsvoorziening verzorgd door honderdduizenden journalisten blijkt het toch nog mogelijk dat één oplettende Nederlandse blogger een wereldwijde scoop heeft. Waarover? De omvang van de totale Chinese GOUDvraag!

Nog maar twee jaar geleden was Jan Nieuwenhuis een anonieme freelance geluidsman met een iets meer dan gemiddelde belangstelling voor de wereldeconomie. Ik kwam hem twee jaar geleden voor het eerst op internet tegen, na het lezen van ‘Overleef De Krediet Crisis’ was ook hij geïntrigeerd geraakt door de relatie tussen GOUD en geld. In mei 2013 reageerde hij op mijn ‘ tweets’ over de exploderende Aziatische GOUDvraag, na de dramatische val van de GOUDprijs een maand eerder. We verbaasden ons over het feit dat er in China geen betrouwbare Engelstalige statistieken over de totale GOUDvraag bleken te bestaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 juni 2014

GOUD naar $ 2.000 !!

De sterke beweging van de olieprijs de laatste weken door de spanningen in Irak, zorgde er voor dat de GOUD/olie ratio momenteel op 11,2 staat. Dit is historisch gezien heel laag terwijl olie en GOUD een sterke correlatie hebben. Zo blijkt nog maar eens dat nominale inflatie aanwezig is bij alle grondstoffen, behalve GOUD.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 18 juni 2014

Marc Faber en GOUD. De Zwitserse investeringsanalist Marc Faber heeft een contraire visie op de reden van de daling van GOUD sinds 2011. Marc Faber is de auteur van de nieuwsbrief The Gloom Doom & Boom Report en werd voornamelijk bekend door het advies om aandelen te verkopen een week voor de beurscrash in 1987. Faber adviseert zeer vermogenden en woont inmiddels in Thailand.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 juni 2014

Oekraïne doet interesse voor GOUD opnieuw toenemen

De bezetting van de Krim heeft de GOUDprijs in de afgelopen maanden een paar jo-jo bewegingen doen uitvoeren. De Russische bezetting van de Krim joeg de GOUDprijs aanvankelijk door het plafond (iets wat misschien iets te sterk uitgedrukt is). Vervolgens corrigeerde die GOUDprijs weer met bijna 10 procent toen de rust wat leek terug te keren. Maar deze week is het conflict weer wat opgelaaid met de gasleveringen als inzet.

Echt teruggekeerd is die rust dus nog altijd niet en een volledige escalatie van het conflict blijft tot de mogelijkheden behoren. De vraag is echter wat we onder een volledige escalatie moeten verstaan. Op dat vlak zijn er verschillende scenario’s mogelijk, inclusief een worst case scenario van een totale oorlog.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 juni 2014

Investeren in GOUD vergt enig geduld

Sommige investeerders dreigen hun geduld te verliezen met de edele metalen in het algemeen en met het GOUD in het bijzonder. De GOUDprijs slaagt er maar niet meer in om een tweede adem te vinden nadat een haussefase die jarenlang duurde (8 jaar om precies te zijn) stilviel.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$