Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 2836 tot 2840
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 2 juni 2014

Fysieke GOUDvraag ook volgens Bloomberg groter dan de mijnbouwproductie

In een jaar waarin de GOUDprijs sterk daalde, is de fysieke vraag naar het edelmetaal gestegen tot recordhoogte, en ook Bloomberg ziet nu dat deze vraag groter is dan de totale mijnbouwproductie. De vorig jaar gepubliceerde cijfers van een aantal toonaangevende instituten waaruit geen spoor van tekorten bleken,  kregen scherpe kritiek. Uitpluiswerk van Sprott toonde het tekort al eerder aan, en dit heeft nu opvolging gekregen door een gerenommeerde partij. Volgens Bloomberg is de huidige vraag 0,56 miljoen ounces per maand groter dan het aanbod.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 juni 2014

Er dreigen serieuze tekorten op de uraniummarkt

Wie dacht dat beleggers in het GOUD het moeilijk hadden de laatste jaren, moet eens te rade gaan bij beleggers in uranium. Nadat de prijs voor uranium in 2007 nog op $140 stond, daalde de prijs voor uranium ondertussen tot onder de $30. Dit kan niet zonder gevolgen blijven. Steeds meer uraniumproducenten gooien de handdoek in de ring. Maar in plaats van de focus te leggen op de toekomstige vraag naar uranium, laten we u vandaag eens kennis maken met het dalend aanbod van uranium.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 2 juni 2014

Video: De flow van olie en GOUD

Vlak na de Tweede wereldoorlog produceerde de VS een reeks GOUDen munten voor Aramco. Het GOUD was nodig om de levering van olie uit Saoedi-Arabië veilig te stellen, want de oliestaat vond dat ze onvoldoende waarde kreeg voor haar olie, die eerst nog in dollars betaald werd. Door de Tweede Wereldoorlog was de marktprijs van GOUD veel hoger dan de officiële prijs van $35/oz.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 2 juni 2014

Oostenrijk eist controle op GOUDvoorraad in Londen

Week 22 was de week dat Oostenrijk bekend maakte dat het land de GOUDvoorraad, opgeslagen in Londen, wil laten controleren. Duitsland deed vorig jaar dezelfde mededeling en wilde de GOUDvoorraad in New York laten controleren. Helaas kregen de Oosterburen geen groen licht op hun verzoek. Hierdoor besloot Duitsland de GOUDvoorraad deels terug te halen uit New York en Parijs. Amerika gaf vervolgens aan dat het logistiek onmogelijk zou zijn om de terug gevraagde hoeveelheid op korte termijn te verschepen. Sterker Amerika heeft aangegeven er 7 jaar voor nodig te hebben. Er werd een plan opgesteld en binnen 7 jaar zou Duitsland het opgeëiste GOUD terug krijgen. Het eerste jaar werd er slecht 7 ton van de geplande 50 ton geleverd. Nu Oostenrijk de GOUDvoorraad in Londen wil laten controleren zou het ons niets verbazen als de Oostenrijkers geen toestemming krijgen voor de controle vanuit Londen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 1 juni 2014

GOUD en zilver report (Week 22)

De afgelopen week daalden de prijzen van GOUD en zilver beide met meer dan 3%. Daarmee komt de GOUDprijs op het laagste niveau in vier maanden tijd en is zilver weer even goedkoop als in de zomer van 2010. Verder in het nieuws: China koopt minder GOUD, Oostenrijk laat haar GOUDvoorraad controleren en juni is historisch gezien een slechte maand voor GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$