Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 2841 tot 2845
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

Verwacht u aan een short squeeze in zilver

De GOUD- en zilverprijs noteren al bijna een jaar niet meer lager dan de laatste bodem. Dit wil zeggen dat wie een jaar geleden GOUD of zilver kocht, vandaag nog steeds op winst staat en dit ondanks verwoede pogingen om de prijs naar beneden te drukken. We hadden het eerder vandaag al over een short squeeze in GOUD, maar wie echt vuurwerk wil zien, moet naar de short squeeze in zilver kijken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

Mega short squeeze op komst voor GOUD en zilver

Er zijn twee manieren om de GOUDprijs te doen dalen: 1) Handelaars verkopen hun long posities, dit brengt de meeste schade toe omdat de handelaars van de markt verdwijnen en niet verplicht zijn terug te keren naar de markt. 2) Short posities verhogen, dit is zelfs een positief signaal omdat iedere short positie ooit afgedekt moet worden door een long positie – dus hoe meer shorts op de markt, hoe groter het potentieel voor een toekomstige prijsstijging.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

Aankopen GOUD China dwarsbomen FED

GOUD en de rol van de Amerikaanse Dollar stonden centraal in week 23. De GOUDaankopen door China dwarsbomen de plannen van de FED en Amerikaanse banken. De FED is indirect betrokken bij de manipulatie van de GOUDprijs. Amerikaanse banken als Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Citibank en Morgan Stanley voeren de verkopen van GOUD uit in de markt met als doel de GOUDprijs te drukken. De Chinezen maken hier gebruik van door het fysieke GOUD voor een gunstige prijs te kopen. De Amerikaanse banken hebben als doel om na het dumpen van het GOUD in de markt het GOUD op een later tijdstip tegen een lagere prijs weer terug te kopen. De Chinese GOUDaankopen verhinderen het spel dat jaren lang werd gespeeld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

GOUDprijs lager – maar wat doet China

Nadat de GOUDprijs een tijdje geleden een nieuwe tik te verwerken kreeg, lijkt het een nieuwe steun gevonden te hebben rond $ 1.250. De analistenverwachtingen schieten dan ook weer alle richtingen uit van $ 1.000 tot $ 2.000. De GOUDprijs daalde onder andere door de zogezegde lagere vraag naar GOUD uit China. Dit is echter een kwestie van perceptie, maar wat wel vast staat is dat China een belangrijke rol zal blijven spelen over de GOUDprijs.

Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: maandag 9 juni 2014

GOUD toch FOUT? en ZILVER?

De centrale banken zijn vooralsnog in staat gebleken het monetaire systeem middels QE in stand te houden niettegenstaande een uitputtend koopkrachtverlies van de dollar, euro en yen. De hierin uitstaande schulden belopen intussen ruimschoots het totale bruto mondiale product, die het huidige monetaire systeem tot een absolute farce hebben gemaakt en daarmee tot de afgrond hebben weten te brengen. Dit werd zojuist nog eens bevestigd door voormalig ECB bestuurslid Jürgen Stark tijdens een bijeenkomst in het Ludwig von Mises Instituut in München (de lezers van mijn column intussen wel bekend) die ook sprak van een pure fictie.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$