Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 286 tot 290
Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

GOUDmijnsector terug op overnamepad

Na een aantal moeilijke jaren gaan de GOUDmijnen opnieuw op overnamepad. Door de stijging van de GOUDprijs en door kostenverlagingen staat de sector er beter voor, waardoor ze eindelijk de ruimte hebben hun ondergrondse GOUDreserves aan te vullen. Dat doen ze niet alleen door nieuwe investeringen in bestaande mijnen, maar ook door andere bedrijven in de sector over te nemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 februari 2017

Is het nu nog verstandig om GOUDmijnaandelen te kopen?

Net als de analisten van het GOUD en Zilver Rapport van Slim Beleggen is Doug Casey een man die al het een en ander heeft gezien en meegemaakt op de GOUD- en zilvermarkt. Op een vraag of het nu verstandig is om nog te beleggen in GOUD- en zilvermijnaandelen, antwoorde hij met een verhaal zoals onze analisten er ook verschillende kunnen vertellen.

In het geval va Doug Casey gaat het over Fortuna Silver Mines. Begin januari 2006 gaf Casey een koopaanbeveling voor de zilvermijn aan CAD 1,15. Dit was nadat de zilvermijn 500% was gestegen. Je zou je dus kunnen afvragen of het nog de moeite was om te beleggen in een aandeel dat al zo’n sterke stijging achter de rug had.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 7 februari 2017

GOUDprijs naar hoogste niveau in bijna drie maanden

De GOUDprijs zit de laatste weken weer in een opwaartse trend en bereikte dinsdag zelfs het hoogste niveau in bijna drie maanden. Op het moment van schrijven staat de prijs op €37.070 per kilo en €1.152 per troy ounce, de hoogste stand sinds 10 november vorig jaar. Het edelmetaal profiteert van een zwakkere dollar en de vrees voor een meer protectionistisch economisch beleid in de Verenigde Staten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 7 februari 2017

Turken kochten in december veel GOUD

De oproep van de Turkse president Erdogan begin december om alle buitenlandse valuta om te wisselen voor GOUD en Turkse lira bleef niet zonder gevolgen, want in december werd er een recordhoeveelheid GOUD aan bankkluisjes toegevoegd. Volgens cijfers van de Turkse Banking Regulation and Supervision Agency (BDDK) steeg de totale waarde van al het GOUD in bankkluizen in december met 33%, van 12,76 biljoen naar bijna 17 biljoen Turkse lira.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 februari 2017

De GOUDprijs kan de komende jaren ‘gemakkelijk’ naar $6.000 per ounce

Waarom zou iemand vandaag nog GOUD kopen? Het is een ouderwets, achterhaalde grondstof die niets opbrengt. In dergelijke negatieve omstandigheden worden echter de grootste winsten gerealiseerd. Onderstaande 2 grafieken laten zien dat een ver5voudiging zeker niet valt uit te sluiten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$