Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8028 artikelen gevonden. Artikel 2851 tot 2855
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

GOUD kan erg belangrijk worden voor pensioenfondsen

De huidige pensioenfondsen zijn meestal op de klassieke manier geïnvesteerd, meer bepaald in een mix van aandelen en obligaties. Dat was in de afgelopen jaren niet altijd de juiste mix. De beurzen zijn weliswaar al 5 jaar in feeststemming, maar niets zegt dat dit zo zal blijven. Beurskoersen blijven namelijk niet eeuwig en 3 dagen stijgen.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Osisko overnamestrijd markeert keerpunt in de GOUDsector

De strijd tussen een aantal grote GOUDproducenten om kleinere producent Osisko is volgens GOUDfonds Sprott een helder teken dat de neergaande markt in edelmetalen is gedraaid.

De  vorig jaar ingevoerde bezuinigingen beginnen hun effect te tonen, waardoor de grote producenten weer winst laten zien. Cash wordt weer opgebouwd, en moet worden besteed aan het vergroten van de productie. Aangezien deze producenten zelf geen activiteiten hebben ondernomen om de eigen productie op te voeren, moet de nieuwe productie worden ingekocht door middel van overnames van andere bedrijven.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

GOUDmijnen +22% dit jaar

Het jaar 2013 was een slecht jaar voor de GOUDmijnen. Door de daling van de GOUDprijs daalde de GOUDmijnen nog veel harder. Barrick Gold Corp daalde van $50 begin 2012 naar een dieptepunt van $14 per aandeel in 2013. Newmont Mining daalde van $60 begin 2012 naar $21 begin van dit jaar. De daling van de GOUDprijs heeft ervoor gezorgd dat veel GOUDmijnen nieuwe projecten in de ijskast hebben gezet en veel meer op de kosten zijn gaan letten. Een aantal GOUDmijnen zoals AngloGold heeft projecten moeten afstoten om de kosten onder controle te houden.

Bron:
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

GOUDprijs presteert het slechtst op dinsdagen

Dit jaar steeg de GOUDprijs gemiddeld met 0,2% op alle werkdagen anders dan dinsdag. Dat terwijl de S&P 500 index van Amerikaanse aandelen dit jaar gemiddeld 0,4% verloor op dagen anders dan de dinsdag. Op dinsdagen daalde de GOUDprijs met gemiddeld 0,3%, terwijl de aandelenkoersen op deze dag een winst van gemiddeld 0,5% lieten zien. Deze koersbeweging doet vermoeden dat er een correlatie tussen de twee bestaat, namelijk dat beleggers posities in GOUD omwisselen voor posities in aandelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Vrees voor inflatie is de reden voor stijging van GOUD

Waarom stijgt de GOUDprijs het ene moment wel en op een ander moment niet? Deze vraag van 1 miljoen valt moeilijk te beantwoorden, want GOUD heeft zich in het verleden meermaals zeer grillig gedragen. Voorspellingen maken over de evolutie van de GOUDprijs heeft dan ook veel te maken met koffiedik kijken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$