Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 2856 tot 2860
Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: donderdag 8 mei 2014

Groei Chinese GOUDreserves: Prioriteit I

Het belangrijkste GOUDnieuws kwam uit China met in beeld het proces van de internationalisering van de renminbi, een proces waarin de Chinese munt op termijn de rol van de dollar zal (moeten) overnemen. Gezien de complexiteit van een dergelijk proces zullen volgens de Chinese centrale bank gouverneur Zhou Xiaochuan tempo en timing (hopelijk zonder tussentijdse schokken) een belangrijke rol spelen, met de GOUDreserves als draaipunt.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 mei 2014

Japanners maken de borst nat en kopen fysiek GOUD

In Japan is een cruciaal moment aangebroken, in de komende weken zal moeten blijken of Abenomics al dan niet een succes zal worden. De Japanse premier Shinzo Abe heeft hoog ingezet met zijn politiek van Abenomics maar het ziet er steeds meer naar uit dat die politiek gedoemd is om te mislukken.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 8 mei 2014

Zimbabwe geeft GOUD en diamanten als onderpand voor lening

Zimbabwe zal de toekomstige opbrengst uit de export van diamanten en GOUD als onderpand aanbieden aan de Chinezen. China heeft voor $1,5 miljard uitgeleend aan Zimbabwe, maar het is de vraag of die lening wel op tijd terugbetaald kan worden. Het land heeft veel schulden af te lossen.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 8 mei 2014

De Top 10 GOUD van de wereld

Op basis van de cijfers over het jaar 2013 blijkt dat China het land is dat het meeste GOUD produceert. China mijnde in 2013 zo’n 14 miljoen ounces GOUD. De mijnproductie groeide afgelopen jaar met 6% ten opzichte van 2012 (ruim 13 miljoen ounces GOUD). Het tweede land is Australië met ruim 8,5 miljoen ounces GOUD. Ook Australië zag de output van de mijnen groeien. De stijging kwam neer op 5%. De USA boekte een daling van 2% en werd ingehaald in 2013 door de Russen, die een groei boekte van maar liefst 8%. Het vijfde land is Afrika en noteerde een lichte groei van 1%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 7 mei 2014

Het westen verliest steeds meer de macht over GOUD

In het westen wordt GOUD aanzien als een barbaars relikwie, in het oosten wordt GOUD aanbeden. Het westen onderdrukt GOUD omdat dit een barometer is voor de financile gezondheid van een munt of natie. De westerse munten zijn klinisch dood, maar het grote publiek mag dit niet weten. In het oosten kan men GOUD wel naar waarde schatten, maar ontbreekt de infrastructuur nog maar daar komt snel verandering in.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$