Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 2856 tot 2860
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

Er zijn wel degelijke goede redenen om GOUD te kopen

Al bijna 3 jaar zit de GOUDprijs in de hoek waar de klappen vallen. Na een piek van $ 1.900 in 2011 daalde de GOUDprijs al 35 %. Maar we ‘vieren’ bijna de eerste verjaardag van de bodem van de GOUDprijs eind juni 2013 en de GOUDprijs staat dit jaar nog steeds op winst. Ondanks deze en andere signalen blijft het sentiment extreem negatief.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

De crash van de papieren GOUDmarkt

Na de ontkoppeling van de dollar aan GOUD ontstond er een nieuwe markt voor GOUDcontracten. Door een papieren afgeleide te maken van GOUD kon de prijs jaren lang onderdrukt worden, met goedkeuring van Euroland. Maar sinds de introductie van de euro valt de steun voor deze papieren GOUDmarkt weg. Het is geen toeval dat de GOUDprijs sinds de introductie van de euro begon te stijgen. Lees een uitvoerige analyse op Marketupdate.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

Hoeveel GOUD bevat de WK beker?

Donderdag is de aftrap van het WK in Brazilië. Een terugkerend voetbalevenement dat over de hele wereld wordt bekeken. De winnaar krijgt eeuwige roem en mag de GOUDen FIFA World Cup beker vasthouden. Maar hoeveel GOUD zit er eigenlijk in die beker?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

Geeft renteverlaging GOUDprijs een duwtje in de rug?

Hansen stipt aan dat zijn voorspelling dat de door de ECB aangekondigde renteverlaging wel voor een stijging van de GOUDkoers zorgde en dat is een trend, waarvan hij verwacht dat die kan blijven aanhouden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

Fusie in de GOUDmijnsector kan GOUD een glans geven

Het nieuws van de afgelopen weken in de GOUDmijnsector was ongetwijfeld het bericht dat Barrick Gold en Newmont Mining, twee van de grootste mijngroepen in de wereld, over een fusie hebben onderhandeld. De Wall Street Journal was er als de kippen bij om te melden dat die gesprekken op niets waren uitgelopen maar dat de toon was gezet.

Bovendien bleek dat er in het verleden al was gesproken over een samenwerking. En er is meer: de deuren zijn niet met een doffe klap dichtgeslagen zodat het scenario van een fusie nog steeds op tafel ligt. Er is dus blijkbaar nood aan een bundeling van de krachten in de sector van de GOUDmijnen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$