Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 2861 tot 2865
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 4 juni 2014

"GOUDprijs manipulatie was niets minder dan routine"

De manipulatie van de GOUDprijs door een handelaar Barclays was meer dan een incident, zo bericht de Financial Times op basis van verschillende bronnen in de GOUDmarkt. Mogelijk hebben meer banken de GOUDprijs gemanipuleerd en zijn talloze klanten de afgelopen jaren gedupeerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 juni 2014

De wereld keert op een of andere manier altijd terug naar een GOUDstandaard

Kwasi Kwarteng is lid van het Britse Parlement en bestudeerde de financiële systemen van de laatste 600 jaar. Hoewel financiële systemen altijd evolueren is er in de geschiedenis altijd een constante: na excessen keert men steeds terug naar een GOUDstandaard om alles terug in balans te krijgen. Kwasi Kwarteng denkt echter niet dat we terug gaan naar een volledige GOUDstandaard, ook al zouden we dat beter wel doen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 juni 2014

GOUD en olie hebben meer met elkaar te maken dan je zou denken

GOUD en olie hebben redelijk wat met elkaar te maken. Wat vele mensen echter niet weten is dat de Arabische landen vroeger GOUD wilden hebben in ruil voor hun olie. Nu moeten de OPEC-landen andere manieren zoeken om GOUD te ruilen voor hun olie. Zij weten als geen ander dat de oliebronnen niet eeuwig blijven bestaan. Als de oliebronnen opdrogen, moeten ze iets anders in de plaats hebben om hun welvaart te bewaren. Amerikaanse dollars zullen hun koopkracht niet intact houden, maar GOUD wel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 juni 2014

Verder neerwaarts risico voor GOUD en zilver

Louise Yamada is een van de meest vooraanstaande onafhankelijke technische analisten. Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring en werd al 4 keer “Institutional Investor” van het jaar. Volgens Louise Yamada kan de GOUDprijs nog verder dalen, net als de zilverprijs en GOUDmijnaandelen. Het momentem is opnieuw zeer negatief, aldus Gold Silver Worlds.

De GOUDprijs vertoefde in april en mei tussen een smalle bandbreedte. Deze werd neerwaarts doorbroken waardoor het nu terug in een dalende trendlijn sinds 2012 zit. De kans is nu groot dat de onderkant van de trading range tussen $ 1.200 en $ 1.400 getest zal worden. Deze trading range gaat ondertussen al 2 jaar mee. Als $ 1.200 niet kan standhouden is $ 1.100 de volgende weerstand.

Bron: Thesilvermountain.nl
Geplaatst: dinsdag 3 juni 2014

GOUD aan productieprijs

De economie wereldwijd lijkt af te toppen. Precies op het moment dat de schuldencrisis voorbij is. Wat heet voorbij, het is alleen tijdelijk onder controle. Meer mag je het niet noemen. De schulden zelf werden wel steeds hoger. De economische groei waar iedereen zo positief over gestemd was de afgelopen maanden, was niet meer dan uit de recessie komen. De VS kende daarna alweer een krimp van 1% in Q1. De strenge winter kreeg de schuld. Japan kende wel een respectabele groei in Q1. Geheel gedreven door de koopzuchtige Japanse consument. Een nepgroei, want dit vond plaats vlak voor de BTW verhoging van 5% naar 8%. Daarom mag men van Q2 meer duidelijkheid verwachten. De stijging van aandelen lijken een sterkere economie te bevestigen.Maar dit is schijn. De stijging werd maar door weinig aandelen gedragen.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$