Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 2876 tot 2880
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 mei 2014

Investeerders bouwen voorraden in GOUDen munten af

Traditioneel wordt in de sector van het GOUD de verkopen van de GOUDen munten als een betrouwbare barometer beschouwt voor de populariteit van het GOUD op dat moment. Die populariteit laat momenteel nogal wat te wensen over, zo blijkt uit de posities die nog in GOUDen munten aangehouden worden.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 20 mei 2014

Vraag naar GOUDen sierraden stijgt in Q1

De vraag naar GOUD vanuit consumenten in de Aziatische landen is in het eerste kwartaal gedaald. Daarnaast is de samenstelling van de GOUDvraag gewijzigd.

De vraag naar GOUD bereikte vorig jaar in China een recordnivo. In het eerste kwartaal van 2014 daalde de vraag volgens de World Gold Council met 18 procent. De totale vraag kwam uit op 263 ton GOUD in het eerste kwartaal. De vraag naar GOUDbaren en GOUDen munten daalde met 55%. Daar tegenover steeg de vraag naar sierraden met ruim 10%.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 20 mei 2014

World Gold Council ziet vraag naar GOUD stabiliseren

De vraag naar GOUD was in het eerste kwartaal van dit jaar vergelijkbaar met een jaar eerder, zo blijkt uit cijfers die de World Gold Council vandaag publiceerde. De vraag naar GOUDbaren en munten was beduidend lager, maar ook stopte de grote verkoopgolf van ETF GOUD. Netto zijn deze twee verschuivingen tegen elkaar weg te strepen. De vraag is nog altijd beduidend lager dan in het tweede kwartaal van vorig jaar, toen een grote prijsdaling van GOUD veel nieuwe kopers aantrok.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 19 mei 2014

India maakt importeren GOUD en zilver nog duurder

India verhoogt opnieuw de invoerheffing op GOUD en zilver in een poging de import van edelmetalen te ontmoedigen. Het land heeft een chronisch tekort op haar betalingsbalans, omdat de bevolking spaargeld stelselmatig omzet naar GOUD. Dat GOUD moet geïmporteerd worden en dat onderdrukt de waarde van de roepie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 16 mei 2014

Jim Rogers: “Overheden zullen pensioenen en spaargeld plunderen”

Volgens Jim Rogers gaan we de komende 10 jaar nog totale chaos meemaken, of monetaire chaos of oorlog. De enorme schulden over heel de wereld kunnen een aanleiding zijn, politici en centrale banken kennen maar een remedie tegen onheil en dat is geld printen. Dit doen ze dan ook massaal. Rogers raadt dan ook nog steeds aan GOUD te kopen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$