Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 2881 tot 2885
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 juni 2014

Het sentiment pleit in het voordeel van de GOUDprijs

Bij het begin van dit jaar heeft zich plots een omslag voorgedaan op de GOUDmarkt. Vorig jaar hing er een dik rookgordijn over de GOUDmarkt. Die stond namelijk in vuur en vlam, want de GOUDprijs werd ongenadig afgestraft. Wat er precies is gebeurd blijft vooralsnog onduidelijk. De kans is groot dat er sprake was van manipulatie.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 4 juni 2014

"GOUDprijs manipulatie was niets minder dan routine"

De manipulatie van de GOUDprijs door een handelaar Barclays was meer dan een incident, zo bericht de Financial Times op basis van verschillende bronnen in de GOUDmarkt. Mogelijk hebben meer banken de GOUDprijs gemanipuleerd en zijn talloze klanten de afgelopen jaren gedupeerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 juni 2014

De wereld keert op een of andere manier altijd terug naar een GOUDstandaard

Kwasi Kwarteng is lid van het Britse Parlement en bestudeerde de financiële systemen van de laatste 600 jaar. Hoewel financiële systemen altijd evolueren is er in de geschiedenis altijd een constante: na excessen keert men steeds terug naar een GOUDstandaard om alles terug in balans te krijgen. Kwasi Kwarteng denkt echter niet dat we terug gaan naar een volledige GOUDstandaard, ook al zouden we dat beter wel doen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 juni 2014

GOUD en olie hebben meer met elkaar te maken dan je zou denken

GOUD en olie hebben redelijk wat met elkaar te maken. Wat vele mensen echter niet weten is dat de Arabische landen vroeger GOUD wilden hebben in ruil voor hun olie. Nu moeten de OPEC-landen andere manieren zoeken om GOUD te ruilen voor hun olie. Zij weten als geen ander dat de oliebronnen niet eeuwig blijven bestaan. Als de oliebronnen opdrogen, moeten ze iets anders in de plaats hebben om hun welvaart te bewaren. Amerikaanse dollars zullen hun koopkracht niet intact houden, maar GOUD wel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 juni 2014

Verder neerwaarts risico voor GOUD en zilver

Louise Yamada is een van de meest vooraanstaande onafhankelijke technische analisten. Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring en werd al 4 keer “Institutional Investor” van het jaar. Volgens Louise Yamada kan de GOUDprijs nog verder dalen, net als de zilverprijs en GOUDmijnaandelen. Het momentem is opnieuw zeer negatief, aldus Gold Silver Worlds.

De GOUDprijs vertoefde in april en mei tussen een smalle bandbreedte. Deze werd neerwaarts doorbroken waardoor het nu terug in een dalende trendlijn sinds 2012 zit. De kans is nu groot dat de onderkant van de trading range tussen $ 1.200 en $ 1.400 getest zal worden. Deze trading range gaat ondertussen al 2 jaar mee. Als $ 1.200 niet kan standhouden is $ 1.100 de volgende weerstand.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$