Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8170 artikelen gevonden. Artikel 2896 tot 2900
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 2 juni 2014

Video: De flow van olie en GOUD

Vlak na de Tweede wereldoorlog produceerde de VS een reeks GOUDen munten voor Aramco. Het GOUD was nodig om de levering van olie uit Saoedi-Arabië veilig te stellen, want de oliestaat vond dat ze onvoldoende waarde kreeg voor haar olie, die eerst nog in dollars betaald werd. Door de Tweede Wereldoorlog was de marktprijs van GOUD veel hoger dan de officiële prijs van $35/oz.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 2 juni 2014

Oostenrijk eist controle op GOUDvoorraad in Londen

Week 22 was de week dat Oostenrijk bekend maakte dat het land de GOUDvoorraad, opgeslagen in Londen, wil laten controleren. Duitsland deed vorig jaar dezelfde mededeling en wilde de GOUDvoorraad in New York laten controleren. Helaas kregen de Oosterburen geen groen licht op hun verzoek. Hierdoor besloot Duitsland de GOUDvoorraad deels terug te halen uit New York en Parijs. Amerika gaf vervolgens aan dat het logistiek onmogelijk zou zijn om de terug gevraagde hoeveelheid op korte termijn te verschepen. Sterker Amerika heeft aangegeven er 7 jaar voor nodig te hebben. Er werd een plan opgesteld en binnen 7 jaar zou Duitsland het opgeëiste GOUD terug krijgen. Het eerste jaar werd er slecht 7 ton van de geplande 50 ton geleverd. Nu Oostenrijk de GOUDvoorraad in Londen wil laten controleren zou het ons niets verbazen als de Oostenrijkers geen toestemming krijgen voor de controle vanuit Londen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 1 juni 2014

GOUD en zilver report (Week 22)

De afgelopen week daalden de prijzen van GOUD en zilver beide met meer dan 3%. Daarmee komt de GOUDprijs op het laagste niveau in vier maanden tijd en is zilver weer even goedkoop als in de zomer van 2010. Verder in het nieuws: China koopt minder GOUD, Oostenrijk laat haar GOUDvoorraad controleren en juni is historisch gezien een slechte maand voor GOUD.

Bron: stopthebanksters.eu
Geplaatst: zondag 1 juni 2014

Schokkend de financiele ineenstorting is begonnen (video history channel)

Via een bekende GOUD- en zilverspecialist is meer dan schokkende informatie bekend geworden over ons financiële systeem.

Zo schokkend en onthullend dat History Channel het interview met hem uit hun onlangs uitgezonden documentaire heeft geknipt.

Tot aan het begin van de jaren zeventig werden aandelentransacties afgehandeld met fysieke documenten. Overal zag je dan ook in steden als New York boodschappenjongens rondrennen tussen makelaarskantoren, beursgebouwen en banken. Je kocht aandelen, betaalde je bank of makelaar en je kreeg fysieke documenten om aan te tonen dat je de eigenaar was.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 30 mei 2014

Sterk eerste kwartaal voor verkopen fysiek zilver

Beleggers in zilver blijven fysiek zilver accumuleren. Dit blijkt uit de verkopen van zilveren beleggingsmunten. Eerder publiceerden wij een aantal artikelen over de onderwaardering van zilver. Volgens Ted Butler, zilverspecialist, is zilver de meeste ondergewaardeerde grondstof ter wereld. Butler maakte de case voor beleggen in zilver op basis van een vergelijk van zilver met andere grondstoffen zoals koper, olie, GOUD etc. Klik hier op het artikel te lezen. Maar ook David Morgan maakt de case voor beleggen in fysiek zilver. Morgan geeft een waarde voor zilver af van $100 per troy ounce. Klik hier voor het artikel.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$