Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 2901 tot 2905
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Vrees voor inflatie is de reden voor stijging van GOUD

Waarom stijgt de GOUDprijs het ene moment wel en op een ander moment niet? Deze vraag van 1 miljoen valt moeilijk te beantwoorden, want GOUD heeft zich in het verleden meermaals zeer grillig gedragen. Voorspellingen maken over de evolutie van de GOUDprijs heeft dan ook veel te maken met koffiedik kijken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 april 2014

Ross gelooft in het GOUD want de 200MA is gebroken

De stijging van de GOUDprijs in de afgelopen maanden heeft zijn wortels in een aantal geopolitieke factoren, zo stellen sommige waarnemers. Dat kan ook moeilijk anders want de evolutie van de inflatie heeft tot dus ver op geen enkel moment een vlucht richting GOUD, zilver, platina of andere edele metalen gestimuleerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Investeerders kijken graag naar GOUDmijnaandelen

Steeds meer Amerikaanse investeerders koesteren het nodige wantrouwen ten opzichte van het economisch herstel in hun land. Bovendien zijn er elders in de wereld nog voldoende problemen waar ze voor op hun hoede moeten zijn. Dus wordt steeds vaker opnieuw een beroep gedaan op GOUD als safe haven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Wat is er nu eigenlijk aan de hand op de GOUDmarkt?

Enkele maanden geleden verscheen er een spraakmakend artikel in de Financial Times onder de titel “Gold price rigging fears put investors on alert”. Er was in dat artikel dus duidelijk sprake van “Gold price rigging”, in fatsoenlijk Nederlands: het manipuleren van de GOUDprijs in één of andere richting.

Merkwaardig was het verschijnen van dit artikel in de FT, want de Britse kwaliteitskrant had tot dus ver in alle toonaarden ontkend dat er ook maar iets aan de hand was op de GOUDmarkt. Nochtans bestonden er al heel lang vermoedens dat er iets fout liep bij de fixing van de GOUDprijs in Londen. Bij die fixing zijn 5 grootbanken betrokken.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Zilverprijs levert winst weer in dit jaar

Het jaar 2013 was een slecht jaar voor zilver. De zilverprijs daalde vorig jaar met maar liefst 36%. In de eerste maanden in 2014 steeg de zilverprijs en boekte tussentijds een winst van 13%. De weken hierna is de prijs van zilver gedaald naar het nivo waar we dit jaar op zijn begonnen. Momenteel noteert de zilverprijs $19,50 per troy ounce.

De fundamenten van zilver zijn sterk. De mijn productie is redelijk stabiel hoewel de zilvermijnen onder druk staan sinds vorig jaar. Door de daling van de zilverprijs hebben veel zilvermijnen geen nieuwe projecten opgestart en is er vooral gewerkt aan kostenbeheersing. Dit heeft tot gevolg dat de productiegroei beperkt zal blijven of zelfs kan dalen de komende tijd. Het gemijnde zilver komt maar voor 30% uit pure zilvermijnen. Het andere deel komt als bijproduct van GOUDmijnen, kopermijnen etc. Dit maakt het lastiger om de mijnproductie van zilver in te schatten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$