Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 2901 tot 2905
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 28 mei 2014

Silver Fix naar Kitco?

De silver fixing in Londen zal per 14 augustus 2014 worden beëindigd. In de periode tot medio augustus gaan veel betrokken partijen in overleg om tot een goed alternatief te komen. Banken, mijnen, de London Bullion Markets Association en andere betrokken in de zilvermarkt nemen deel aan het overleg. De fixing van de zilverprijs heeft 117 jaar plaats gevonden. De markt kijkt gespannen naar de ontwikkelingen rondom de silver fix. Deels omdat de nieuwe vorm wel eens de blauwdruk kan worden voor de fixing van de GOUDprijs.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 28 mei 2014

Bretton Woods, de petrodollar en The Big Reset

Zowel bij de Eerste Wereldoorlog als bij de Tweede Wereldoorlog begon Amerika pas mee te vechten aan het einde van beide oorlogen. Tijdens beide periodes exporteerde Amerika dan ook allerlei grondstoffen die de oorlogvoerende landen nodig hadden voor hun wapenindustrie. Al deze landen betaalden Amerika met GOUD aangezien er nog sprake was van een GOUDstandaard voor de internationale handel. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog bezat Amerika 2/3 van al het GOUD op de wereld en werd er besloten om over te gaan op een nieuw internationaal geldsysteem, het Bretton Woods systeem.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 mei 2014

Een dubbele bodem bij de GOUDprijs

De GOUDprijs bleef de afgelopen weken vooral erg stil liggen. Dit had waarschijnlijk te maken met de onzekerheden wat betreft de afzetmarkt van het GOUD. De Chinese GOUDverkopen vielen iets tegen en ook in India hadden ze te maken met een GOUDverbod. Dit verbod is inmiddels zo goed als opgeheven door de regering en daardoor lijkt de weg open te zijn voor het GOUD.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: dinsdag 27 mei 2014

Fixing manipulatie

GOUD noteert nog immer in de bijna vertrouwde bandbreedte tussen $ 1320 en $ 1280. De economische data blijven naast de geopolitieke spanningen de richting bepalen. Het lijkt erop dat  de eerstgenoemde meer doorweegt in de koers.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 mei 2014

ALERT: GOUD incasseert mokerslag!

De prijs van GOUD ligt vandaag opnieuw onder vuur. Nadat eerder op de dag enkele positieve economische cijfers uit de VS bekend werden, dook de GOUDprijs door het grafische steunniveau tussen 1275 en 1280 USD per ounce.

Meteen zakte de prijs diep weg naar 1265 USD/ounce omdat de neerwaartse doorbraak vele stop loss orders in de markt triggerde.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$