Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 2906 tot 2910
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 21 april 2014

China importeert steeds meer GOUD rechtstreeks

GOUD dat Chinezen kopen via Hong Kong wordt nauwkeurig bijgehouden en gepubliceerd, maar GOUD dat rechtstreeks het land binnen komt niet. Beijing wordt de derde Chinese stad waar men rechtstreeks 'onder de radar' GOUD mag invoeren.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 18 april 2014

Zakenman heeft 12 GOUDbaren in buik

De smokkel van GOUD in India begint grote vormen aan te nemen sinds de invoerheffingen op GOUD meerdere malen zijn verhoogd om het tekort op de lopende rekening terug te dringen. GOUD is in India na olie het meest geïmporteerde product. India was tot vorig jaar de grootste GOUDafnemer ter wereld. Afgelopen jaar is China India voorbij gegaan. De World Gold Council heeft begroot dat er zo’n 200 ton GOUD in 2013 het is binnen gesmokkeld. Momenteel gaan er steeds meer stemmen op om de invoerheffingen weer te verlagen omdat het tekort op de lopende rekening is terug gedrongen. De vraag naar GOUD zal hierdoor toenemen.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 18 april 2014

GOUDvraag in 2013 is 700 ton hoger dan het aanbod – GFMS

Het onderzoeksbureau GFMS heeft zijn jaarlijkse GOUDstudie gepubliceerd, en concludeert dat het aanbod in 2013 de vraag niet bij kan houden. Ondanks een mijnbouw productiegroei van 6% slinkt het totale aanbod vanwege een sterke afname van het omgesmolten GOUD, het zogenaamde scrap. Tevens is de vraag naar fysiek GOUD sterk gegroeid, waardoor er 700 ton minder GOUD geproduceerd is dan er vraag naar is.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 april 2014

Vraag naar GOUD steeg naar recordniveau in 2013

Hoewel de GOUDprijs vorig jaar met 29% onderuit ging was de vraag naar GOUD vorig jaar ook ongekend groot. Het afgelopen jaar werd er 18% meer GOUD gebruikt voor sieraden en 31% meer voor GOUDbaren en GOUDen munten. De totale vraag naar fysiek GOUD bereikte een recordniveau van bijna 5.000 ton.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 17 april 2014

Munt Oekraïne 70% onderuit

De onrust in Oekraïne heeft de economie flinke schade aangebracht. De Oekraïense munt, de Hryvnia, is hierdoor hard geraakt. Het is zo’n beetje de slechtst presterende valuta in 2014.

De Hryvnia verloor zo’n 35% van haar waarde dit jaar ten opzichte van de Amerikaanse Dollar ( lees het artikel hier). In termijn van GOUD was de daling veel sterker. Deze week verloor de munt alleen al 7% ten opzichte van GOUD. In de eerste maanden van 2014 komt  de daling van Hryvnia uit op 69% in termen van GOUD. De GOUDprijs is in deze periode gestegen van 9992 Hryvnia per ounce GOUD naar 16.880 Hryvnia per ounce GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$