Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 2911 tot 2915
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zondag 25 mei 2014

GOUDmanipulatie “het topje van de ijsberg”

Afgelopen week waren er belangrijke berichten over GOUDmanipulatie. De manipulatie van de GOUDprijs is veel besproken onder de goldbugs maar inmiddels is de mainstream media ook wakker geworden. De Duitstalige televisiezender 3 Sat maakte een reportage over de vermeende GOUDprijs manipulatie. Maar meer brekend nieuws was de boete die Barclays Bank kreeg voor de manipulatie van de GOUDprijs ten koste van een cliënt van de bank. Barclays kreeg een boete van €32 miljoen omdat GOUDhandelaar Daniel Plunkett in de pool van de gold fixers een mail stuurde met de wens om een “mini puke” voor GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 25 mei 2014

TA Special: De driehoekspatronen in de edele metalen

“Gold assets in biggest bullion ETF drop to lowest since 2008” lazen we deze week op Bloomberg. De ETF van de edele metalen waarvan sprake is, is de zeer bekende en zeer liquide GLD ETF. Dit nieuws trok onze aandacht en vooral het einde van de titel (“since 2008”) is uitermate interessant. In het artikel wordt dit verder gespecificeerd tot december 2008. We keken even op de weekgrafiek en stelden vast dat eind 2008 de GOUDprijs stevig hoger spurtte! Net op het moment dat heel wat beleggers uit de GLD tracker stapten. Kortom, dit artikel wijst nog maar eens op het zeer pessimistische sentiment op de GOUDmarkt. En we weten dat op dat ogenblik de trendommekeer nabij is (wat trouwens in 2008 op sublieme wijze geïllustreerd werd).

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 25 mei 2014

GOUD en zilver report (Week 21)

De prijzen van GOUD en zilver bleven de afgelopen week opnieuw dicht bij huis. GOUD steeg met 0,39% en de zilverprijs klom met 0,89%. In dollars waren de uitslagen nog kleiner. Ondertussen blijft de vraag naar GOUD op peil, zo blijkt uit cijfers van de World Gold Council. Ook kocht Rusland in april veel GOUD bij, maar liefst 28 ton.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 24 mei 2014

GOUDmijnaandelen zijn in sterke handen beland

De verkoopgolf die de sector van de GOUDmijnen vorig jaar teisterde heeft geleid tot een herschikking in het aandeelhouderschap van die mijnen. Alle angsthazen hebben namelijk alle aandelen gedumpt die van ver of van dichtbij iets met GOUD te maken hadden. Dat betekent dat er een grote concentratie van het aandelenbezit heeft plaatsgevonden.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 24 mei 2014

Na manipulatie Libor, valuta en GOUD schadeclaim zinkprijs

Vanwege mogelijke manipulatie van de zinkprijs moeten Goldman Sachs, JPMorgan, de beurs voor metalen LME en metaalbedrijven worden onderzocht. 

Duncan Galvanizing, een van de oudste partijen in deze sector, heeft daartoe om onderzoek door het Openbaar Ministerie gevraagd, in afwachting van een collectieve schadeclaim. In de zaak worden ook Glencore en Pacorini Metals genoemd, net als Metro International Trade Service, het onderdeel van Goldman Sachs. De bank heeft Metro net te koop gezet.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$