Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 2916 tot 2920
Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: zondag 11 mei 2014

Willem Middelkoop: Waarom werd GOUD geld?

Goederen kunnen in veel gevallen dus als geld fungeren, als ze maar wel aan een aantal eisen voldoen: ze moeten makkelijk deelbaar, draagbaar, niet-bederfelijk en schaars zijn. Maar wil je ermee kunnen ruilen, rekenen en sparen – drie functies die onmisbaar zijn in een efficiënte samenleving – dan heeft geld een aantal belangrijke voordelen boven waardevolle goederen.

[...]

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 11 mei 2014

GOUD en zilver report (Week 19)

De GOUDprijs bleef afgelopen week vrijwel onveranderd op €936 per troy ounce. De zilverprijs daalde met 0,9% naar ongeveer €447 per kilo. De prijzen daalden in aanloop naar de persverklaring van Federal Reserve topvrouw Yellen, die eigenlijk weinig nieuws te melden had. De vraag naar GOUD en zilver is de laatste maanden relatief laag, wat ook te zien is aan de verkoopcijfers van verschillende munthuizen.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: zaterdag 10 mei 2014

FBI: "mogelijk voor $2,7 miljoen GOUD en zilver begraven"

De FBI heeft een Roemeens echtpaar opgepakt in verband met mogelijke belastingontduiking. Het echtpaar heeft twee kinderen en de vrouw is in verwachting van een derde kind. De autoriteiten in Amerika vermoeden dat ze voor $2.700.000 aan GOUDen en zilveren munten hebben begraven in de staat Washington.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 10 mei 2014

Hoe zit het met de Chinese GOUDvoorraden

De Amerikaanse GOUDspecialist Matt Insley deed een poging om op basis van de logica te achterhalen waarom de Chinezen zo veel GOUD kopen. In februari was de import van GOUD via Hong Kong met 30 procent gestegen ten opzichte van de maand voordien. Daarmee werd een trend verder gezet die al langer duidelijk was.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 10 mei 2014

Steven Dooley verwacht nog geen bodem bij het GOUD

GOUD was ongetwijfeld dé verliezer van 2013, het gele metaal kreeg geen enkel respijt. In verschillende schuifjes ging de GOUDprijs geleidelijk aan door de knieën en een betrouwbare bodem lijkt nog niet in zicht te zijn, als we tenminste de technische analisten mogen geloven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$