Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 2936 tot 2940
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 april 2014

Indisch GOUD is duurder dan elders in de wereld

De uiteindelijke uitslag van de Indische verkiezingen zou wel eens van invloed kunnen zijn op de GOUDprijs. Dit weliswaar op voorwaarde dat er geen gewapende conflicten die elders in de wereld uitgevochten worden het GOUD op sleeptouw zullen nemen. Maar we weten allemaal dat India een belangrijke markt is voor GOUD.

Bron:
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

GOUDhandel in Dubai met 73% gestegen

Dubai profiteert van een toenemende vraag naar fysiek GOUD vanuit Aziƫ. Vorig jaar werd er bij het Dubai Multi Commodities Centre ( DMCC) in totaal 2.250 metrische ton GOUD verhandeld, omgerekend is dat een bedrag van ongeveer $75 miljoen. Vergeleken met 2012 was dat een stijging van 73% in volume.

Volgens Bullionstreet liep 40% van al het fysiek verhandelde GOUD via Dubai. Dat komt door de strategische ligging van de oliestaat, tussen de Westerse landen met grote GOUDvoorraden en de Oosterse landen met een toenemende vraag naar GOUD. Maar het is niet alleen de ligging die Dubai aantrekkelijk maakt voor GOUDhandelaren. Ook de wetgeving, de financiƫle infrastructuur en de fysieke infrastructuur maken van Dubai een belangrijk financieel centrum in de regio.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

GOUDhandel in Dubai met 73% gestegen

Dubai profiteert van de grote verschuiving van GOUD van het Westen naar het Oosten. Door de strategische ligging van de oliestaat en door de goede financiële infrastructuur wordt er veel GOUD verhandeld. De afzetmarkten zijn de oliestaten in het Midden-Oosten en de opkomende economieën in het verre Oosten. In 2013 werd er 73% meer GOUD verhandeld via Dubai dan in 2012.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

Import van GOUD in India op hoogste niveau

GOUD en India, het is een moeilijke verhouding. De bevolking van het land is stapelzot op edelmetalen, maar de regering is dat een heel stuk minder. Naar de reden voor die gemengde gevoelens in regeringskringen hoeft niet lang gezocht worden. De import van GOUD is niet goed voor de Indische economie.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

Instapmoment voor GOUD ?

GOUD heeft steun gevonden onder $ 1300 per ounce. Het rente verhaal van Yellen, stijging in 2015 deed GOUD zeker geen goed.  Het zal dan ook moeilijk voor GOUD zijn om meteen beter te performen met in het achterhoofd hogere rente en de verdere afbouw van monetaire steun in de VS. Echter we hebben het recent al vaker gezien, dat wanneer er uit de ETF gerelateerde producten gestapt wordt, aan de andere kant van de wereld de fysieke vraag aanwakkert. De juwelenbranche in Azië leeft dan wel niet meer zoals een aantal jaren geleden, maar de lagere niveau’s zijn toch steeds goede instapmomenten gebleken.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$