Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 2936 tot 2940
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Wie manipuleert de GOUDprijs? China, VS of …

Als de wereld het vertrouwen verliest in de dollar, kan het zeer snel gaan met de GOUDprijs. De GOUDprijs reageert al jaren niet meer zoals het moet. Rickards vergelijkt de manipulatie van de GOUDprijs met het onderzoek naar een moord. Als je een onderzoek voert naar de moordenaar, ga je eerst op zoek naar het motief. Wie heeft er het meeste baat bij een lage GOUDprijs? China? De Verenigde Staten? Of nog iemand anders?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

GOUD op weg naar een trippel bodem?

GOUD en zilver testen kritische steunniveaus deze week. Vorige week werd de daling al ingezet en deze week zijn beide edelmetalen (vooral GOUD) op een break-or-make niveau aangekomen. Als de GOUDprijs door deze weerstand zakt, kan het goed zijn dat we de bodem van juni en december vorig jaar nog eens gaan testen. Veel hedge funds gingen short op GOUD vanaf $ 1.500 en zitten dus nog steeds op winst, zolang $ 1.500 niet opwaarts doorbroken is, zal de GOUDprijs hinder ondervinden van neerwaarts druk.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

China importeerde in februari 109 ton GOUD

China heeft in februari netto 109,2 ton GOUD geïmporteerd via Hong Kong, zo blijkt uit de nieuwste cijfers die in handen zijn gekomen van Bloomberg. Het is een toename ten opzichte van januari, toen er 83,6 ton GOUD geïmporteerd werd. Chinezen kopen GOUD om zich te beschermen tegen het waardeverlies van valuta.

Bron:
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Rusland koopt opnieuw GOUD

Rusland heeft in februari 233 duizend troy ounce GOUD gekocht, wat omgerekend ruim 7,24 ton is. Met deze aankoop breidt Rusland haar totale GOUDvoorraad uit naar bijna 1.042 ton, zo blijkt uit data van het IMF.

Volgens de cijfers van de Russische centrale bank vormt deze GOUDreserve ongeveer 9% van de totale valutareserves, waarvan het grootste deel uit dollars bestaat. Rusland is sinds 2005 weer actief koper van GOUD en heeft sindsdien de omvang van haar GOUDreserve weten te verviervoudigen. In 2005 lag er nog minder dan 250 ton GOUD in de kluis, destijds gewaardeerd op een historische koers van $300 per troy ounce.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

GOUDprijs kan in de komende 3 jaar fors stijgen

Ze lijken soms een afgezaagd deuntje te zingen, maar de GOUDkevers blijven er maar op hameren dat de GOUDprijs het potentieel heeft om fors hogere prijsniveaus te gaan verkennen. Eén van die GOUDkevers is Peter Schiff van Euro Capital Group. Schiff mag zich zonder blikken of blozen een GOUD bull van het eerste uur noemen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$