Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7987 artikelen gevonden. Artikel 2946 tot 2950
Bron: naturerunswild.com
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Wat is een crisis eigenlijk?

Momenteel hebben we last van een economische crisis. Een "crisis" die een eigen leven gaat leiden en zelf als "probleem" gezien wordt, maar de crisis is geen probleem, het is een een signaal.

De "crisis" wordt maar al te gemakkelijk gebruikt als zwart schaap en om verantwoordelijkheid van fouten in het verleden van onszelf af te schuiven (en dat lijkt o.a. de banken goed te lukken). Banken en pensioenen vallen om, niet omdat het crisis is, maar omdat er in de "GOUDen tijden", onverantwoorde of over-optimistische beslissingen zijn gemaakt, waarvan we nu de uitwerking zien en niemand verantwoording wil en durft te nemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

GOUDprijs: hoger of lager?

Bullion-backed ETPs, fondsen die in GOUD investeren, hebben in 2013 hun posities in GOUD blijven afbouwen gedurende elke maand van het jaar. In december was er opnieuw een afname, meer bepaald met 79.1 ton. Dat was de grootste afname sinds juni, zo bleek uit de data van Bloomberg. Maar vanaf januari was er dan weer sprake van een inflow.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Video: GOUD en de petrodollar

“Wie GOUD wil begrijpen moet eerst de dollar begrijpen, en om de dollar te begrijpen moet je olie begrijpen”, zo luidt de openingszin van deze interessante video op YouTube. In deze video van vijftien minuten gaat het over het verhaal van GOUD, de dollar en olie sinds Nixon een einde maakte aan de koppeling tussen de dollar en GOUD. Kijken dus!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Commodities met lage correlatie aandelen lijken kansrijk

2014 kan het jaar worden dat de prijzen voor commodities opnieuw door het dak schieten. De meeste investeerders concentreren zich wat grondstoffen betreft op GOUD en zilver en laten de meeste andere commodities links liggen. Ten onrechte, zo leert het verleden ons. Wie bij de pinken is kan een stevige stuiver verdienen aan een investering in een korfje van commodities.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

GOUDmarkt: optimisme keert terug

2013 was een jaar om zo snel mogelijk te vergeten voor GOUD, zilver en de andere edele metalen. De GOUDprijs ging kopje onder in verschillende verkoopgolven waarbij telkens opviel dat een bepaalde marktpartij grote hoeveelheden GOUD in de uitverkoop zette.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$