Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 2956 tot 2960
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 27 april 2014

GOUD en zilver report (Week 17)

De prijzen van GOUD en zilver kwamen de afgelopen week nauwelijks van hun plek. De GOUDprijs steeg van 0,45% naar €942 per troy ounce, terwijl de zilverprijs met 0,28% steeg naar €458,44 per kilo. Interessanter was het nieuws van de afgelopen week. We behandelen Piketty's Gold, de Canadese bank CIBC en een Russische munt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 27 april 2014

Iedereen verkoopt GOUD in China

Bloomberg Television’s “On The Move Asia” bracht onlangs een spraakmakend interview met Albert Cheng, the World Gold Council’s Managing Director, Far East. Deze had het op de eerste plaats over de GOUDmarkt in China en over de drijfveer achter de onstilbare honger van de Chinezen naar GOUD.

Een factor die vaak over het hoofd wordt gezien is dat de traditie van de jongere generatie Chinezen om met GOUD om te gaan relatief jong is. De GOUDmarkt werd pas in 2013 geliberaliseerd en voordien was de verkoop van GOUD in China verboden. Dat was nog een erfenis van de grote voorganger Mao.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 april 2014

Grote troef voor GOUD: makkelijk opnieuw verkoopbaar

Hoe betrouwbaar is ons financieel systeem? Die vraag hangt uiteraard nauw samen met de betrouwbaarheid van onze valuta’s. In feite zijn dat fiat currencies waarvan de waarde alleen gebaseerd is op het vertrouwen dat we bereid zijn om te geven aan het land dat de munt in kwestie uitbrengt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

GOUD kan erg belangrijk worden voor pensioenfondsen

De huidige pensioenfondsen zijn meestal op de klassieke manier geïnvesteerd, meer bepaald in een mix van aandelen en obligaties. Dat was in de afgelopen jaren niet altijd de juiste mix. De beurzen zijn weliswaar al 5 jaar in feeststemming, maar niets zegt dat dit zo zal blijven. Beurskoersen blijven namelijk niet eeuwig en 3 dagen stijgen.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Osisko overnamestrijd markeert keerpunt in de GOUDsector

De strijd tussen een aantal grote GOUDproducenten om kleinere producent Osisko is volgens GOUDfonds Sprott een helder teken dat de neergaande markt in edelmetalen is gedraaid.

De  vorig jaar ingevoerde bezuinigingen beginnen hun effect te tonen, waardoor de grote producenten weer winst laten zien. Cash wordt weer opgebouwd, en moet worden besteed aan het vergroten van de productie. Aangezien deze producenten zelf geen activiteiten hebben ondernomen om de eigen productie op te voeren, moet de nieuwe productie worden ingekocht door middel van overnames van andere bedrijven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$