Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 2966 tot 2970
Bron:
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Is een terugkeer naar een GOUDen standaard de oplossing?

GOUD was geld in de periode tussen de 1870 – 1914, toen de wereld op de conventionele Gold Standard was. Geld was toen geen schuld of krediet. Het was gewoon GOUD, en banken maakten krediet op basis van hun GOUDvoorraad. Ze konden niet eindeloos krediet creëren, omdat er slechts een beperkte hoeveelheid GOUD in de wereld was en het aanbod met ca. 2 % groeide. En, GOUD is geen schuld, het is een vorm van internationaal betaalmiddel, dus toename van schuld kon niet worden overdreven en bleef dus beperkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 april 2014

Officieel aanbod aan GOUD in India droogt verder op

De premie voor de levering van GOUD in India is op enkele dagen tijd gestegen van 35 naar 70 dollar. Voor de stijging van die premie is één eenvoudige reden voor handen: de GOUDmarkt wordt geconfronteerd met een schaarste die steeds grotere vormen begint aan te nemen. Daarmee lijkt de trend opnieuw te zijn gekeerd.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 21 april 2014

Munt Oekraïne -70%,Chinese GOUDvraag & 14 GOUDstaven in buik

Week 16 was de week waarin bleek dat de Hryvnia 70% in waarde daalde in termen van GOUD, de WGC de Chinese vraag naar GOUD met 25% ziet toenemen, de VS hedgefundmanagers waarschuwt voor zwaardere sancties richting Rusland en de smokkel van GOUD naar India duidelijk groeit. Een stewardess blijkt 13 kilo GOUD in haar handtas te hebben en een zakenman uit India 12 GOUDstaven in zijn buik blijkt te hebben.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 21 april 2014

China importeert steeds meer GOUD rechtstreeks

GOUD dat Chinezen kopen via Hong Kong wordt nauwkeurig bijgehouden en gepubliceerd, maar GOUD dat rechtstreeks het land binnen komt niet. Beijing wordt de derde Chinese stad waar men rechtstreeks 'onder de radar' GOUD mag invoeren.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 18 april 2014

Zakenman heeft 12 GOUDbaren in buik

De smokkel van GOUD in India begint grote vormen aan te nemen sinds de invoerheffingen op GOUD meerdere malen zijn verhoogd om het tekort op de lopende rekening terug te dringen. GOUD is in India na olie het meest geïmporteerde product. India was tot vorig jaar de grootste GOUDafnemer ter wereld. Afgelopen jaar is China India voorbij gegaan. De World Gold Council heeft begroot dat er zo’n 200 ton GOUD in 2013 het is binnen gesmokkeld. Momenteel gaan er steeds meer stemmen op om de invoerheffingen weer te verlagen omdat het tekort op de lopende rekening is terug gedrongen. De vraag naar GOUD zal hierdoor toenemen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$