Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8097 artikelen gevonden. Artikel 2976 tot 2980
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Investeerders kopen weer funds die in GOUD investeren

Tot spijt van wie het benijdt, heeft het GOUD tot dus ver dit jaar een hartverwarmende prestatie neergezet. Nogal wat waarnemers waren nochtans van mening dat de negatieve trend uit 2013 zich dit jaar gewoon zou herhalen: GOUD, zilver, platina en de andere edelmetalen zouden weer een pak voor de broek krijgen.

Tot op heden is dat dus niet gebeurd. Eén van de belangrijkste factoren die de markt voor GOUD ondersteunen is precies het gedrag van de investeerders. Die organiseerden vorig jaar de grote exodus door massaal geld terug te trekken uit de exchange-traded funds. De beheerders van die fondsen waren zodoende gedoemd om fysiek GOUD te verkopen, met de gekende gevolgen van dalende koersen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Kan de zilverprijs nog eens 50 % dalen?

De meeste grondstofspecialisten verwachten een hogere zilverprijs de komende jaren. Zilver wordt in grote mate geconsumeerd door steeds meer technologische en medische toepassingen. Er zijn al verschillende berichten geweest dat bedrijven zilver hamsteren omdat er tekorten dreigen. Maar als iedereen een prijsstijging verwacht, kan het tegenovergestelde wel eens waar worden. In tegenstelling tot de GOUD-ETF's hebben de zilver-ETF's vorig jaar zilver toegevoegd aan hun reserves. Als deze trend keert, kan dit de prijs alsnog nog eens onderuit halen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Dit is hoe echt geld werd gewisseld naar fiat geld

Voor 1933 kon je een briefje van $ 100 Treasury Note omwisselen bij een bank voor $ 50 GOUD en $ 50 zilver. In 1933 veranderde er iets. Als je dan naar de bank ging met dezelfde vraag, kreeg je als antwoord: sorry, dat gaat niet - ik kan je wel 2 briefjes van $ 50 Federal Reserve Notes geven. Vanaf toen veranderde de financiële wereld compleet en vandaag zitten we in de eindfase van dit spel. Dit is hoe de Rotschilds het financieel landschap hebben herschapen in hun voordeel, aldus Silver Doctors...

Bron: wordpress.com
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Vraag naar Zilveren Beleggingsmunten rubuust in Q1

De US Mint, producent van de zilveren en GOUDen American Eagle, heeft in het eerste kwartaal van 2014 veel meer zilveren dan GOUDen American Eagles verkocht. Het munthuis verkocht in het eerste kwartaal van 2014 maar liefst 91 keer meer zilver dan GOUD. Een verhouding die ongeveer tweemaal zo hoog is in vergelijking met 2012 en 2013. In maart kwam de verhouding in verkoop GOUD/zilver uit op een ratio van 1/223! De ratio GOUD/zilver in prijs kwam in deze periode gemiddeld uit op 1/63.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Werden er dan toch audits uitgevoerd op de Amerikaanse GOUDvoorraad

De globale GOUDvoorraden ... het blijft allemaal een groot geheim. GOUD is een barbaars relikwie, maar niemand die het wilt verkopen en over de voorraden doet iedereen nog meer geheimzinnig. Zo zou er volgens de meeste media geen audits meer geweest zijn op de Amerikaanse GOUDvoorraad sinds 1974, maar Koos Jansen van In Gold We Trust vond andere bewijzen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$