Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8129 artikelen gevonden. Artikel 2981 tot 2985
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 april 2014

Commodities bezig aan een inhaalrace

In september 2011 bereikte de prijs voor een troy ounce GOUD een piek op 1900 dollar, of zelfs iets daarboven. Investeerders die een decennium lang posities in het GOUD aangehouden hadden realiseerden een gigantische winst wanneer ze het verstand hadden om precies op dat topniveau te verkopen.

De prijs van GOUD was namelijk verzevenvoudigd. Maar anderzijds zullen weinig investeerders precies op die piek hebben verkocht zodat ze alleszins de daaropvolgende correctie zullen hebben moeten uitzweten. We herinneren er nog even aan dat vooral 2013 een annus horribilis voor het GOUD is geworden.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 14 april 2014

Update week 15. Spanning Rusland en VS loopt op

In week 15 steeg de GOUDprijs met ruim 1% naar $1318,50 per troy ounce. De prijs van zilver boekte een minimale plus en eindigde op $19,99 per troy ounce. De ratio GOUD/zilver eindigde op 1/66. Het nieuws kwam voornamelijk uit de hoek van Rusland. De Russen lijken de rol van de Amerikaanse Dollar steeds meer buitenspel te zetten. Zo bleek dat Gazprom deals wil sluiten in andere valuta’s dan de Amerikaanse Dollar, Rusland bedrijven beloont die buitenlandse beursnotering beëindigen en dat Rusland dreigt gaslevering aan Oekraïne te stoppen wanneer de openstaande rekeningen a $2,2 miljard niet worden betaald.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 14 april 2014

Is een nieuwe wereldmunt de oplossing? (Deel 2)

De status van de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt komt steeds verder onder druk te staan. Daarom is het tijd om vooruit te kijken. Wat is de volgende stap? Stel dat de dollar haar status als wereldreservemunt verliest, wat betekent dat precies? En wat komt er dan voor in de plaats? In deze tweede column schets ik kort een overzicht van de mogelijke scenario’s.

Volgens sommigen kan de SDR de rol van wereldreservemunt op zich nemen. De SDR is een vorm van valutareserve die beheerd wordt door het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De SDR is een claim op een aantal veel gebruikte valuta, namelijk de Amerikaanse dollar, het Britse pond, de euro en de Japanse yen. De waarde van een SDR is een afgeleide van deze valuta, waarbij de onderlinge weging van iedere munt om de vijf jaar wordt bijgewerkt. Het IMF brengt deze SDR’s in circulatie en landen kunnen deze reserve gebruiken alsof het GOUD is.

Bron: Edelmetaal-info
Geplaatst: maandag 14 april 2014

Is een nieuwe wereldmunt de oplossing? (Deel 2)

De status van de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt komt steeds verder onder druk te staan. Stel dat de dollar haar status als wereldreservemunt verliest, wat betekent dat precies? En wat komt er dan voor in de plaats? Gaan we de SDR afstoffen, komt er een nieuwe wereldmunt of kiezen we voor GOUD?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 april 2014

Een jaar geleden verloor GOUD 1/10de van zijn waarde

De grote volatiliteit in de GOUDprijs kan nog het best geïllustreerd worden door wat zich op 15 april 2013 afspeelde. Een jaar geleden verloor het GOUD 1/10de van zijn marktwaarde op één enkele dag. Dat is een fenomeen dat we niet vaak meer te zien zullen krijgen, zelfs niet op een volatiele markt als die van het GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$