Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 2986 tot 2990
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Het is nog niet te laat om GOUDmijnaandelen te kopen (maar wacht niet te lang)

Ondanks de sterke correctie van vorige week doen GOUD en GOUDmijnaandelen het dit jaar fantastisch goed, ze zijn een van de best presterende activa in 2014. Er is een verschil tussen GOUD en GOUDmijnaandelen, een groot en belangrijk verschil. Hieronder meer daarover. Maar de conclusie is alvast dat het zeker nog niet te laat is om GOUDmijnaandelen te kopen, de pullback van vorige week geeft zelfs een perfect instapmoment voor de lange termijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Biedt GOUD bescherming tegen deflatie?

Tot een aantal maanden geleden verkeerde de hele wereld in de ban van inflatievrees. Dat scenario werd er ons langs alle kanten ingehamerd. De centrale banken waren te ver gegaan in hun monetaire politiek, het massaal drukken van geld zou meer problemen scheppen dan oplossen.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

GOUDimport China +30% in februari

Volgens de laatste gegevens uit Hong Kong is de import van GOUD naar Hong Kong naar het vaste land van China in februari uitgekomen op 109,2 ton.

Een stijging van 30% in vergelijking met 83,6 ton GOUD in januari van dit jaar. In vergelijking met januari 2013 is de stijging maar liefst 79,3%. In februari van 2013 kwam de invoer uit op 60,9 ton. Veel van het ingevoerde edelmetaal wordt gebruikt als onderpand voor leningen, meestal kortlopende kredieten, en in verband met de verslechterende kredietsituatie in China. Edelmetaalanalist bij Capital Futures Co, Liu Xu, geeft aan dat de beleidsmakers de ophoping van schuld proberen te ontmoedigen wat leidt tot strengere voorwaarden en de toename van dergelijke overeenkomsten.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: dinsdag 25 maart 2014

Irak koopt maar liefst 36 ton GOUD

De Centrale Bank van Irak heeft deze maand 36 ton GOUD gekocht om de Iraakse Dinar te stabiliseren ten op zichte van buitenlandse valuta’s. Het is een stevige aankoop die groter is dan de hoeveelheid die landen als Frankrijk, Taiwan, Maleisië, Singapore, Italië, VK, Brazilië en Mexico in 2013 kochten. De aankoop van Irak is iets lager dan de hoeveelheid die Hong Kong kocht in 2013.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 maart 2014

Geldcreatie ECB wakkert GOUD aan

De Europese centrale bank heeft tot dus ver boot afgehouden wanneer het op het drukken van geldcreatie aankomt. Het zal niemand verbazen dat de Duitsers al kippenvel krijgen als ze over een dergelijk scenario horen praten. Spontaan komen dan de gedachten aan de Weimar republiek weer boven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$