Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 2996 tot 3000
Bron:
Geplaatst: donderdag 10 april 2014

Perth Mint ziet verkoop GOUD dalen

Beleggers hebben in het eerste kwartaal van dit jaar minder GOUD gekocht bij de Perth Mint dan in dezelfde periode van vorig jaar. Ondertussen werd er wel meer zilver verkocht, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het Australische munthuis.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 10 april 2014

Perth Mint ziet verkoop GOUD dalen

De Perth Mint heeft in de eerste drie maanden van dit jaar minder GOUD verkocht dan in dezelfde periode van vorig jaar. Er was sprake van een daling van 11,3%. De verkoop van zilver zat daarentegen wel in de lift. Vergeleken met het eerste kwartaal van 2013 steeg de verkoop met 22,9%. Deze cijfers komen in grote lijnen overeen met die van de US Mint in het eerste kwartaal.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 april 2014

Indisch GOUD is duurder dan elders in de wereld

De uiteindelijke uitslag van de Indische verkiezingen zou wel eens van invloed kunnen zijn op de GOUDprijs. Dit weliswaar op voorwaarde dat er geen gewapende conflicten die elders in de wereld uitgevochten worden het GOUD op sleeptouw zullen nemen. Maar we weten allemaal dat India een belangrijke markt is voor GOUD.

Bron:
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

GOUDhandel in Dubai met 73% gestegen

Dubai profiteert van een toenemende vraag naar fysiek GOUD vanuit Aziƫ. Vorig jaar werd er bij het Dubai Multi Commodities Centre ( DMCC) in totaal 2.250 metrische ton GOUD verhandeld, omgerekend is dat een bedrag van ongeveer $75 miljoen. Vergeleken met 2012 was dat een stijging van 73% in volume.

Volgens Bullionstreet liep 40% van al het fysiek verhandelde GOUD via Dubai. Dat komt door de strategische ligging van de oliestaat, tussen de Westerse landen met grote GOUDvoorraden en de Oosterse landen met een toenemende vraag naar GOUD. Maar het is niet alleen de ligging die Dubai aantrekkelijk maakt voor GOUDhandelaren. Ook de wetgeving, de financiƫle infrastructuur en de fysieke infrastructuur maken van Dubai een belangrijk financieel centrum in de regio.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

GOUDhandel in Dubai met 73% gestegen

Dubai profiteert van de grote verschuiving van GOUD van het Westen naar het Oosten. Door de strategische ligging van de oliestaat en door de goede financiële infrastructuur wordt er veel GOUD verhandeld. De afzetmarkten zijn de oliestaten in het Midden-Oosten en de opkomende economieën in het verre Oosten. In 2013 werd er 73% meer GOUD verhandeld via Dubai dan in 2012.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$