Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 2996 tot 3000
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Wat is er nu eigenlijk aan de hand op de GOUDmarkt?

Enkele maanden geleden verscheen er een spraakmakend artikel in de Financial Times onder de titel “Gold price rigging fears put investors on alert”. Er was in dat artikel dus duidelijk sprake van “Gold price rigging”, in fatsoenlijk Nederlands: het manipuleren van de GOUDprijs in één of andere richting.

Merkwaardig was het verschijnen van dit artikel in de FT, want de Britse kwaliteitskrant had tot dus ver in alle toonaarden ontkend dat er ook maar iets aan de hand was op de GOUDmarkt. Nochtans bestonden er al heel lang vermoedens dat er iets fout liep bij de fixing van de GOUDprijs in Londen. Bij die fixing zijn 5 grootbanken betrokken.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Zilverprijs levert winst weer in dit jaar

Het jaar 2013 was een slecht jaar voor zilver. De zilverprijs daalde vorig jaar met maar liefst 36%. In de eerste maanden in 2014 steeg de zilverprijs en boekte tussentijds een winst van 13%. De weken hierna is de prijs van zilver gedaald naar het nivo waar we dit jaar op zijn begonnen. Momenteel noteert de zilverprijs $19,50 per troy ounce.

De fundamenten van zilver zijn sterk. De mijn productie is redelijk stabiel hoewel de zilvermijnen onder druk staan sinds vorig jaar. Door de daling van de zilverprijs hebben veel zilvermijnen geen nieuwe projecten opgestart en is er vooral gewerkt aan kostenbeheersing. Dit heeft tot gevolg dat de productiegroei beperkt zal blijven of zelfs kan dalen de komende tijd. Het gemijnde zilver komt maar voor 30% uit pure zilvermijnen. Het andere deel komt als bijproduct van GOUDmijnen, kopermijnen etc. Dit maakt het lastiger om de mijnproductie van zilver in te schatten.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Is een terugkeer naar een GOUDen standaard de oplossing?

GOUD was geld in de periode tussen de 1870 – 1914, toen de wereld op de conventionele Gold Standard was. Geld was toen geen schuld of krediet. Het was gewoon GOUD, en banken maakten krediet op basis van hun GOUDvoorraad. Ze konden niet eindeloos krediet creëren, omdat er slechts een beperkte hoeveelheid GOUD in de wereld was en het aanbod met ca. 2 % groeide. En, GOUD is geen schuld, het is een vorm van internationaal betaalmiddel, dus toename van schuld kon niet worden overdreven en bleef dus beperkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 april 2014

Officieel aanbod aan GOUD in India droogt verder op

De premie voor de levering van GOUD in India is op enkele dagen tijd gestegen van 35 naar 70 dollar. Voor de stijging van die premie is één eenvoudige reden voor handen: de GOUDmarkt wordt geconfronteerd met een schaarste die steeds grotere vormen begint aan te nemen. Daarmee lijkt de trend opnieuw te zijn gekeerd.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 21 april 2014

Munt Oekraïne -70%,Chinese GOUDvraag & 14 GOUDstaven in buik

Week 16 was de week waarin bleek dat de Hryvnia 70% in waarde daalde in termen van GOUD, de WGC de Chinese vraag naar GOUD met 25% ziet toenemen, de VS hedgefundmanagers waarschuwt voor zwaardere sancties richting Rusland en de smokkel van GOUD naar India duidelijk groeit. Een stewardess blijkt 13 kilo GOUD in haar handtas te hebben en een zakenman uit India 12 GOUDstaven in zijn buik blijkt te hebben.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$