Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8069 artikelen gevonden. Artikel 301 tot 305
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

GOUD en zilver op grote schaal gemanipuleerd

GOUD en zilver werden jarenlang structureel en op zeer grote schaal gemanipuleerd, zo blijkt uit nieuwe documenten die Deutsche Bank recent heeft vrijgegeven. Uit deze documenten blijkt dat handelaren van de bank in direct contact stonden met handelaren van andere banken en dat zij zeer regelmatig afspraken maakten over het manipuleren van de GOUDprijs en de zilverprijs.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

GOUDprijs daalt na renteverhoging Federal Reserve

De GOUDprijs zakte na de renteverhoging van de Federal Reserve met een half procent naar €1.084 per troy ounce en €34.837 per kilogram. De zilverprijs staat op het moment van schrijven ongeveer 2% lager op €507 per kilogram. In dollars was de prijsdaling groter, omdat deze munt sterker werd na het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

Is GOUD dan nog wel een goede investering?

De afgelopen 10 jaar is er veel te doen geweest rondom GOUD. De kredietcrisis ving aan in 2008 wat de GOUDprijs, dat al sinds 2000 een flinke rally neerzette, een extra stimulans gaf. Het edelmetaal kreeg sindsdien nog meer aantrekkingskracht onder beleggers. Wereldwijd gingen de geldkranen wijd open, hoge inflatie en misschien wel hyperinflatie zou onderweg zijn wat de GOUDprijs het laatste setje zou geven naar eeuwige rijkdom voor diegenen die in het bezit waren van edelmetaal.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 14 december 2016

De GOUDvoorraad van België. De rol van Jacques Van Ypersele

Jacques van Ypersele de Strihou was kabinetschef van zowel premier Wilfried Martens en koning Boudewijn en koning Albert. Hij is een van de machtige mensen die in België aan de touwtjes heeft getrokken, jaren aan een stuk.

Zijn dochter, Nathalie van Ypersele, zwaaide trouwens bij het Franstalige Trends-Tendances nog enkele jaren de plak, als Belgicistisch poppetje bij Roularta-uitgevers.

In een interview met de Nationale Bank van België stelt Jacques van Ypersele dat hij in de jaren zeventig en tachtig overwoog om de Belgische GOUDvoorraad te verkopen, om zodoende geld te hebben om de begroting op orde te krijgen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 14 december 2016

Noord-Ierland zit op een berg GOUD

Noord-Ierland zit op een grote berg GOUD. Dat heeft de Canadese GOUDproducent Dalradian Resources gezegd op basis van een haalbaarheidsstudie die het bedrijf heeft gemaakt over het veld Curraghinalt in de Sperrin-heuvels in county Tyrone.

Er wordt aan toegevoegd dat Curraghinalt één van de grootste GOUDmijnen van Europa kan worden. Het bedrijf merkt op dat de ontginning ruim driehonderdvijftig banen zou kunnen creëren. Eerder was gewag gemaakt van tweehonderd banen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$