Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 3001 tot 3005
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 april 2014

Een jaar geleden verloor GOUD 1/10de van zijn waarde

De grote volatiliteit in de GOUDprijs kan nog het best geïllustreerd worden door wat zich op 15 april 2013 afspeelde. Een jaar geleden verloor het GOUD 1/10de van zijn marktwaarde op één enkele dag. Dat is een fenomeen dat we niet vaak meer te zien zullen krijgen, zelfs niet op een volatiele markt als die van het GOUD.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 13 april 2014

GOUD en zilver report (Week 15)

De prijzen van GOUD en zilver bleven afgelopen week dicht bij huis. De markt weet vooralsnog geen richting te kiezen en de volumes in de markt zijn zeer dun. Ondertussen blijft de Aziatische GOUDmarkt zich razendsnel ontwikkelen, want onlangs werd er nog een nieuwe GOUDbeurs geopend in Singapore.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: zondag 13 april 2014

Zilver en GOUD paritair met opgeslagen energie

Zilver is een industrieel metaal met een groot aantal benijdenswaardige en onvervangbare eigenschappen. Het is het meest geleidende element in het periodiekstelsel, waarom zilver veel wordt gebruikt in de elektronica-industrie. In het verleden werd zilver voornamelijk gebruikt voor monetaire en decoratieve doeleinden, toen groeide de hoeveelheid bovengronds geraffineerd zilver nog elk jaar. Nadat het industrieel gebruik toenam, werd die trend omgekeerd, tegenwoordig is vermoedelijk ongeveer de helft van al het gedolven zilver in de geschiedenis voor altijd verdwenen. GOUD is eigenlijk het monetair metaal, terwijl zilver residuele monetaire kwaliteiten heeft. Maar voor nog lange tijd zal zilver door institutionele en particulier investeerders en voor industriële toepassingen gevraagd blijven, het metaal wordt schaarser en zeldzamer.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 april 2014

GOUDprijs staat er technisch sterk voor

In de eerste 3 maanden van 2014 was het GOUD weer helemaal terug van weggeweest. De GOUDprijs maakte een ritje van ca. 15 procent en er lijkt nog heel wat meer in de pijplijn te zitten. We worden opnieuw om de oren geslagen met de meest optimistische voorspellingen met betrekking tot de GOUDprijs.

Bron:
Geplaatst: donderdag 10 april 2014

Perth Mint ziet verkoop GOUD dalen

Beleggers hebben in het eerste kwartaal van dit jaar minder GOUD gekocht bij de Perth Mint dan in dezelfde periode van vorig jaar. Ondertussen werd er wel meer zilver verkocht, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het Australische munthuis.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$