Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 3006 tot 3010
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

Reactie GOUDprijs op uitslag van Indische verkiezingen

De Indiërs trekken deze maand naar de stembus, en dat kan ditmaal gevolgen hebben voor de GOUDprijs. Op het eerste gezicht lijkt het wel een enigma: wat kan in hemelsnaam het verband zijn tussen de verkiezingen in India en de evolutie van de GOUDprijs? Dat het verband er wel degelijk is zal snel blijken.

Indiërs zijn dol op GOUD, bij grote feesten en bij huwelijken wordt traditioneel GOUD als geschenk gegeven. De klemtoon van het seizoen van de feesten valt op de tweede helft van het jaar, en dan moeten de verkopers van juweliers en GOUD letterlijk overuren kloppen, hun winkels worden letterlijk bestormd.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

GOUDprijs update 3/4 Chinese zilverimport

De Chinese zilverimport is een vreemde eend in de bijt. China importeerde ten opzichte van 2012 in 2013 meer van alle ‘bekende’ edelmetalen (GOUD, platinum, palladium). Alleen de zilverimport bleef achter. De Chinese zilverimporteurs waren niet gevoelig voor de lagere koersen van afgelopen jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

GOUDprijs vecht nog steeds

De GOUDprijs is nog steeds aan het vechten om niet verder te dalen. Het herstel van de eerste maanden lijkt maar een tijdelijk herstel te zijn. Of zijn er nog lichtpuntjes te vinden voor het GOUD?

In Japan is de verkoop van GOUDstaven de laatste weken flink gestegen. Dit komt door de stijging van de omzetbelasting van 5 naar 8 procent. Dit heeft er voor gezorgd dat er op dit moment vanuit Japan een stormloop is naar het GOUD. Deze kopers zijn op zoek naar winst op de korte termijn.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

Alle ogen van de GOUDmarkt gericht op Amerikaanse banencijfers

Het is alweer een tijdje onrustig in de markt voor GOUD. Ook andere edelmetalen hebben te maken met behoorlijke dalingen vanwege de terughoudende houding van partijen die zich normaal gesproken roeren op de markt voor GOUD. Met een GOUDkoers van 1.292 dollar per troy ounce zijn op dit moment alle ogen gericht op de aankomende banencijfers vanuit Amerika.

Bron:
Geplaatst: woensdag 2 april 2014

Vietnam beperkt transporten van GOUD aan de grens

In Vietnam is het met ingang van 15 mei niet meer toegestaan om privé met GOUD het land binnen te komen of te verlaten, tenzij er sprake is van immigratie of emigratie. Voorheen was het nog mogelijk maximaal 1 kilogram GOUD te importeren, mits dat bij de douane werd aangegeven. Export van GOUD was ook mogelijk tot 1 kilogram per keer, maar alleen met een licentie van de Vietnamese centrale bank.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$