Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 3006 tot 3010
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 april 2014

Bears op de GOUDmarkt moeten oppassen

Het is en blijft een moeilijke situatie op de GOUDmarkt. Met de regelmaat van een klok duiken er grote kopers op die de GOUDprijs op een mysterieuze wijze naar omlaag duwen. Dat is vorig jaar een paar keer op grote schaal gebeurd, maar ook dit jaar werden al enkele keren op de futuresmarkten short posities ingenomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 april 2014

Fed onderschat het inflatiegevaar- GOUD kan profiteren

Het is al een tijdje geleden dat we nog iemand hebben horen waarschuwen voor inflatie. Het gevaar op deze economische plaag, een ander woord kunnen we er niet voor bedenken, lijkt op dit moment bijzonder klein. Dat geldt op de eerste plaats voor Europa, waar de inflatie ver onder het target van de Europese centrale bank op 2 procent blijft.

Maar ook de Amerikaanse centrale bank maakt zich af en toe zorgen over de te lage inflatie. Te veel inflatie is uiteraard niet goed maar te weinig inflatie is eveneens af te raden. Het risico bestaat namelijk dat het ontbreken van inflatie uiteindelijk zal leiden tot deflatie. En dat is een andere economische plaag waar ook al weer niemand op zit te wachten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 april 2014

Waarom reageren de COMEX GOUDmarkten zo traag?

Op de COMEX doet zich het merkwaardige fenomeen voor dat er nog altijd weinig actie wordt vastgesteld. Veel marktpartijen houden het poeder droog ook al heeft de GOUDprijs in de eerste maanden van dit jaar een hartverwarmende prestatie afgeleverd. Meestal trekken de verhandelde volumes opnieuw aan wanneer de GOUDprijs stijgt.

Dat is deze keer dus niet het geval. Waarom reageren de COMEX GOUDmarkten zo traag? Wie het antwoord op deze vraag weet mag het ons komen vertellen. Zoals alle andere waarnemers kunnen we ook alleen maar verbaasd toekijken hoe de verhandelde volumes op de COMEX relatief bescheiden blijven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 april 2014

Bekend technisch analist geeft koopsignaal voor GOUD

Zijn naam is Carter Worth, hij werkt bij Sterne Agee chief market technician en hij is één van de bekendste technische analisten in Amerika. Op basis van de chart is Worth van mening dat het moment is aangebroken om GOUD te kopen. Er ligt een ruim opwaarts potentieel beschikbaar, want vanaf de huidige koersniveaus zou de GOUDprijs met 15 procent kunnen stijgen.

Na een pijnlijk 2013 lijkt het ergste leed geleden voor het GOUD, maar ook voor de andere edele metalen zoals zilver, platina en palladium. Worth wijst in dat verband naar de forse prijsopstoot die de prijs voor palladium mocht beleven. De sociale onrust in Zuid-Afrika is daar grotendeels verantwoordelijk voor.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 april 2014

GOUD geeft – ondanks de verkoopgolf – een geheim koopsignaal

GOUD onderging in de voorbije jaren een moeilijke periode, met een zware klap in 2013. Ook dit jaar is het prijsverloop van GOUD alles behalve soepel. Zo incasseerde GOUD vandaag opnieuw een klap van meer dan 30 dollar per ounce.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$