Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 3011 tot 3015
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

3 goedkope GOUDmijnaandelen

Met de GOUDprijs terug onder $ 1.300 hebben de GOUDmijnaandelen ook een nieuwe tik gekregen de laatste weken. Nochtans staat de reële rentevoet in de Verenigde Staten nog steeds ruim onder 2 %, wat in het verleden altijd positief was voor de GOUDprijs. Daarom dat het beter is om voor GOUDmijnen te kiezen, GOUDmijnen noteren met een discount ten opzichte van de GOUDprijs en bieden de beleggers iets dat GOUD niet kan bieden: een cash flow.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

Goldrush in Japan?

Beleggers in Japan hamsteren momenteel GOUDbaren om op korte termijn winst te maken. De Japanse overheid heeft bekend gemaakt dat de omzetbelasting verhoogd zal worden van 5% naar 8%. De omzet belasting wordt na een periode van 17 jaar van gelijke belastingen, verhoogd om de staatsschuld onder controle te houden. De vraag is of een dergelijke maatregel zint heeft aangezien Japan een staatsschuld heeft van boven de 200% van het GDP. Per 1 april zal de verhoging in werking gaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

Sleutel tot herstel in GOUDprijs is daar

De laatste maanden heeft er een opvallende verhuizing van het GOUD van het westen naar het oosten plaatsgevonden. De westerse investeerders kochten per saldo GOUD terwijl de kopers in de regio Asia Pacific gretig gebruik maakten van de correctie in de GOUDprijs om hun posities verder uit te bouwen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

De oorlog om GOUD maakt nieuwe slachtoffers

Tudor Investment Corp., een fonds van $ 120 miljoen, sluit zijn deuren, op zich niets bijzonders. Maar Tudor is al zeer lange tijd een van de beste fondsen ter wereld en Tudor Investment Corp. is niet alleen. Wat deze fondsen met elkaar gemeen hebben, is dat het managed futures funds zijn, ze bespelen de grondstoffenmarkt met futures modellen. Deze modellen deden het decennia lang zeer goed, behalve de laatste jaren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

GOUD staat op het punt om te exploderen

Rondom het GOUD heerst nog altijd de grootst mogelijke onzekerheid. De GOUDspecialisten zijn in twee kampen opgedeeld die eigenlijk lijnrecht tegenover elkaar staan. De pessimisten, waaronder opvallend veel grootbanken, geloven dat het GOUD geen potten meer zal kunnen breken. Hetzelfde geldt trouwens voor de andere edelmetalen.

De achterliggende reden moet niet ver worden gezocht. De GOUDprijs zou zich nog altijd in een downtrend bevinden, het herstel van de afgelopen weken zou niet meer zijn dan een opwaartse beweging in een dalende trend. In technische termen wordt zo’n beweging een ‘dead cat bounce’ genoemd, een term die aan duidelijkheid waarschijnlijk niets te wensen over laat.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$