Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 3016 tot 3020
Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 14 april 2014

Is een nieuwe wereldmunt de oplossing? (Deel 2)

De status van de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt komt steeds verder onder druk te staan. Daarom is het tijd om vooruit te kijken. Wat is de volgende stap? Stel dat de dollar haar status als wereldreservemunt verliest, wat betekent dat precies? En wat komt er dan voor in de plaats? In deze tweede column schets ik kort een overzicht van de mogelijke scenario’s.

Volgens sommigen kan de SDR de rol van wereldreservemunt op zich nemen. De SDR is een vorm van valutareserve die beheerd wordt door het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De SDR is een claim op een aantal veel gebruikte valuta, namelijk de Amerikaanse dollar, het Britse pond, de euro en de Japanse yen. De waarde van een SDR is een afgeleide van deze valuta, waarbij de onderlinge weging van iedere munt om de vijf jaar wordt bijgewerkt. Het IMF brengt deze SDR’s in circulatie en landen kunnen deze reserve gebruiken alsof het GOUD is.

Bron: Edelmetaal-info
Geplaatst: maandag 14 april 2014

Is een nieuwe wereldmunt de oplossing? (Deel 2)

De status van de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt komt steeds verder onder druk te staan. Stel dat de dollar haar status als wereldreservemunt verliest, wat betekent dat precies? En wat komt er dan voor in de plaats? Gaan we de SDR afstoffen, komt er een nieuwe wereldmunt of kiezen we voor GOUD?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 april 2014

Een jaar geleden verloor GOUD 1/10de van zijn waarde

De grote volatiliteit in de GOUDprijs kan nog het best geïllustreerd worden door wat zich op 15 april 2013 afspeelde. Een jaar geleden verloor het GOUD 1/10de van zijn marktwaarde op één enkele dag. Dat is een fenomeen dat we niet vaak meer te zien zullen krijgen, zelfs niet op een volatiele markt als die van het GOUD.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 13 april 2014

GOUD en zilver report (Week 15)

De prijzen van GOUD en zilver bleven afgelopen week dicht bij huis. De markt weet vooralsnog geen richting te kiezen en de volumes in de markt zijn zeer dun. Ondertussen blijft de Aziatische GOUDmarkt zich razendsnel ontwikkelen, want onlangs werd er nog een nieuwe GOUDbeurs geopend in Singapore.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: zondag 13 april 2014

Zilver en GOUD paritair met opgeslagen energie

Zilver is een industrieel metaal met een groot aantal benijdenswaardige en onvervangbare eigenschappen. Het is het meest geleidende element in het periodiekstelsel, waarom zilver veel wordt gebruikt in de elektronica-industrie. In het verleden werd zilver voornamelijk gebruikt voor monetaire en decoratieve doeleinden, toen groeide de hoeveelheid bovengronds geraffineerd zilver nog elk jaar. Nadat het industrieel gebruik toenam, werd die trend omgekeerd, tegenwoordig is vermoedelijk ongeveer de helft van al het gedolven zilver in de geschiedenis voor altijd verdwenen. GOUD is eigenlijk het monetair metaal, terwijl zilver residuele monetaire kwaliteiten heeft. Maar voor nog lange tijd zal zilver door institutionele en particulier investeerders en voor industriële toepassingen gevraagd blijven, het metaal wordt schaarser en zeldzamer.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$