Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 3031 tot 3035
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Het GOUD is rijp voor een comeback

Waarnemers die bij het begin van 2013 verklaarden dat het nieuwe jaar een annus horribilis zou worden voor het GOUD zullen waarschijnlijk met de vinger zijn nagewezen als zijnde gek. Niets wees er immers op dat de GOUDprijs over een periode van 12 maanden met zowat een kwart zou depreciëren. Wat nochtans is gebeurd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

Dit drijft de prijs van palladium

Op beurs.com hebben we het al meermaals gehad over palladium. Dit edelmetaal heeft alles in huis om de komende jaren een mooie prijsstijging te realiseren. In tegenstelling tot GOUD wordt palladium voornamelijk nog gedreven door economische factoren, door een vrije marktwerking. Op basis hiervan kunnen we alleen maar concluderen dat de prijs voor palladium zal stijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

Het kan een totaal ander jaar worden voor de GOUDprijs

De GOUDprijs raakt voorlopig niet echt van de grond, maar zakt anderzijds ook niet verder meer weg. Rond 1,200 dollar lijkt zich een betrouwbare bodem te bevinden waarboven de GOUDprijs nu al wekenlang standhoudt, weliswaar met ups en downs. Kan er vanaf die bodem het herstel worden ingezet? Het antwoord op die vraag weten we binnen afzienbare tijd.

Bron:
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

GOUD in China weer even duur als in Londen

Het verschil tussen de GOUDprijs in China en de spotprijs voor GOUD op de wereldmarkt is in de laatste achttien maanden nog niet zo laag geweest als nu, zo schrijft  Bloomberg. Bij de Shanghai Gold Exchange lag de prijs voor levering van GOUD $1,40 per troy ounce lager dan de wereldmarktprijs in Londen, een fenomeen dat sinds september 2012 niet meer is waargenomen. Tot voor kort lag de prijs van GOUD in China stelselmatig hoger dan de prijs in Londen, omdat de vraag naar fysiek GOUD veel groter was dan het aanbod.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

Irak koopt 36 ton GOUD & Bankruns China

irak GOUDDe GOUDprijs daalde afgelopen week 3%. De prijs van zilver daalde minder sterk maar boekte ook een min van 2,3%. De ratio GOUD / zilver bleef ongeveer gelijk op 1/65. Verder werd deze week bekend dat Irak in februari van dit jaar 36 ton GOUD kocht. De Russen kochten in februari 7,2 ton GOUD. David Morgen werd geïnterviewd door Greg Hunter en voorspelt een zilverprijs van $100 per troy ounce. In China vonden bankruns plaats bij 2 kleinere banken en de import van GOUD door China nam in februari met 30% toen. Hieronder het overzicht van het nieuws in week 13:

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$