Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 3036 tot 3040
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

De oorlog om GOUD maakt nieuwe slachtoffers

Tudor Investment Corp., een fonds van $ 120 miljoen, sluit zijn deuren, op zich niets bijzonders. Maar Tudor is al zeer lange tijd een van de beste fondsen ter wereld en Tudor Investment Corp. is niet alleen. Wat deze fondsen met elkaar gemeen hebben, is dat het managed futures funds zijn, ze bespelen de grondstoffenmarkt met futures modellen. Deze modellen deden het decennia lang zeer goed, behalve de laatste jaren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

GOUD staat op het punt om te exploderen

Rondom het GOUD heerst nog altijd de grootst mogelijke onzekerheid. De GOUDspecialisten zijn in twee kampen opgedeeld die eigenlijk lijnrecht tegenover elkaar staan. De pessimisten, waaronder opvallend veel grootbanken, geloven dat het GOUD geen potten meer zal kunnen breken. Hetzelfde geldt trouwens voor de andere edelmetalen.

De achterliggende reden moet niet ver worden gezocht. De GOUDprijs zou zich nog altijd in een downtrend bevinden, het herstel van de afgelopen weken zou niet meer zijn dan een opwaartse beweging in een dalende trend. In technische termen wordt zo’n beweging een ‘dead cat bounce’ genoemd, een term die aan duidelijkheid waarschijnlijk niets te wensen over laat.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Schulden

Fiat valuta leidt tot corruptie en verpletterende schulden, die wereldwijd aan de basis liggen van de economische crisisproblemen. Vrijwel overal, leenden overheden en hun burgers meer dan ooit tevoren, en in veel gevallen ver boven enige kans op ordentelijke terugbetaling. Het point of no return is gepasseerd – waar het onmogelijk wordt nog voldoende onbelast contant geld te genereren om de rente betalingen te dekken. Bijgevolg wordt de schuldenlast steeds groter en groter. Het moet inmiddels wel duidelijk zijn; bankiers gedijen spectaculair in het fiat valuta systeem. Als je denkt dat GOUD verdacht of waardeloos is; dan hebben de bankiers goed werk bij jou verricht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Daling van de GOUDprijs als gevolg van een arbitrage

We tasten nog steeds in het duister over de eigenlijke redenen waarom de GOUDprijs in 2013 een oplawaai van zo’n 28 procent heeft gekregen. Zelfs de echte specialisten van de GOUDmarkt begrijpen er eigenlijk geen snars van. Ze kunnen alleen maar vaststellen dat GOUD, zilver en de andere edelmetalen naar de slachtbank moesten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Dit is waarom GOUD zal stijgen, … en China heeft er iets mee te maken

In een interview met Yahoo Finance legt James Rickards uit waarom de GOUDprijs de komende jaren 3 tot 5 keer hoger zal staan als vandaag. Er is tot nu toe in de geschiedenis zo' 170.000 ton GOUD gemijnd, maar een groot deel van dit GOUD zit ergens vast en wordt niet verhandeld. Het is het verhandelbare GOUD dat de GOUDprijs bepaalt. En China koopt een groot deel van dit verhandelbare GOUD op.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$