Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 3041 tot 3045
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Daling van de GOUDprijs als gevolg van een arbitrage

We tasten nog steeds in het duister over de eigenlijke redenen waarom de GOUDprijs in 2013 een oplawaai van zo’n 28 procent heeft gekregen. Zelfs de echte specialisten van de GOUDmarkt begrijpen er eigenlijk geen snars van. Ze kunnen alleen maar vaststellen dat GOUD, zilver en de andere edelmetalen naar de slachtbank moesten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Dit is waarom GOUD zal stijgen, … en China heeft er iets mee te maken

In een interview met Yahoo Finance legt James Rickards uit waarom de GOUDprijs de komende jaren 3 tot 5 keer hoger zal staan als vandaag. Er is tot nu toe in de geschiedenis zo' 170.000 ton GOUD gemijnd, maar een groot deel van dit GOUD zit ergens vast en wordt niet verhandeld. Het is het verhandelbare GOUD dat de GOUDprijs bepaalt. En China koopt een groot deel van dit verhandelbare GOUD op.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Wie manipuleert de GOUDprijs? China, VS of …

Als de wereld het vertrouwen verliest in de dollar, kan het zeer snel gaan met de GOUDprijs. De GOUDprijs reageert al jaren niet meer zoals het moet. Rickards vergelijkt de manipulatie van de GOUDprijs met het onderzoek naar een moord. Als je een onderzoek voert naar de moordenaar, ga je eerst op zoek naar het motief. Wie heeft er het meeste baat bij een lage GOUDprijs? China? De Verenigde Staten? Of nog iemand anders?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

GOUD op weg naar een trippel bodem?

GOUD en zilver testen kritische steunniveaus deze week. Vorige week werd de daling al ingezet en deze week zijn beide edelmetalen (vooral GOUD) op een break-or-make niveau aangekomen. Als de GOUDprijs door deze weerstand zakt, kan het goed zijn dat we de bodem van juni en december vorig jaar nog eens gaan testen. Veel hedge funds gingen short op GOUD vanaf $ 1.500 en zitten dus nog steeds op winst, zolang $ 1.500 niet opwaarts doorbroken is, zal de GOUDprijs hinder ondervinden van neerwaarts druk.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

China importeerde in februari 109 ton GOUD

China heeft in februari netto 109,2 ton GOUD geïmporteerd via Hong Kong, zo blijkt uit de nieuwste cijfers die in handen zijn gekomen van Bloomberg. Het is een toename ten opzichte van januari, toen er 83,6 ton GOUD geïmporteerd werd. Chinezen kopen GOUD om zich te beschermen tegen het waardeverlies van valuta.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$