Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 306 tot 310
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 november 2016

Grijpen centrale banken binnenkort naast GOUD ook terug naar zilver?

Zeg nooit ‘nooit’, zeker niet op de financiële markten. Wanneer we zeggen dat centrale banken overwegen om naast GOUD ook zilver te kopen, zouden velen ons voor gek verklaren. Nochtans is het niet zo ver gezocht als het op het eerste zicht lijkt. In het verleden is dit al eens voorgevallen. En de geschiedenis herhaalt zich nooit, maar soms rijmt het toch opvallend veel.

In tijden van nood grijpt men terug naar maatregelen uit het verleden. De rol van zilver als monetaire munt speelt zich dezer dagen enkel af bij particuliere beleggers en investeerders. Zo goed als geen enkele centrale bank heeft nog zilver. Ooit was dit anders. En als de nood het hoogst is, kan zilver opnieuw zijn rol opeisen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 november 2016

Ongeacht de uitkomst van de presidentsverkiezing in de VS: GOUD is de winnaar!

Volgens de Britse bank HSBC zal de Amerikaanse presidentsverkiezing volgende week alvast 1 zekere winnaar kennen: de GOUDprijs. Ongeacht de uitkomst van de belangrijkste verkiezing in jaren, zal de GOUDprijs zo’n 8 procent stijgen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 2 november 2016

Verkoop BeleggingsGOUD stijgt flink

De verkoop van beleggingsGOUD is flink aan het stijgen. Ondanks de prijsstijging steeg de verkoop met.......

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 2 november 2016

HSBC: GOUDprijs naar 1.500 dollar als Trump wint

De GOUDprijs kan naar $1.500 per troy ounce stijgen als Donald Trump president wordt, zo verwacht analist James Steel van HSBC. Hij voorziet een zeer protectionistisch economisch beleid als Trump de verkiezingen wint, waar het edelmetaal van zal profiteren. Maar ook als Clinton wint kan de GOUDprijs volgens hem stijgen, omdat zij als president meer fiscale stimulering zal toepassen. Dat zorgt voor een hogere inflatie en daarmee een vlucht richting GOUD.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 2 november 2016

Dubai gaat GOUD in yuan verhandelen

De Dubai Gold and Commodities Exchange wordt de eerste GOUDbeurs buiten China waar GOUD voortaan ook in yuan verhandeld kan worden, zo schrijft de China Daily. Afgelopen vrijdag ondertekenden de GOUDbeurs van de Dubai en de Shanghai Gold Exchange (SGE) in Shanghai een overeenkomst over het aanbieden van nieuwe GOUDcontracten in de Chinese munt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$