Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 306 tot 310
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 14 december 2016

De GOUDvoorraad van België. De rol van Jacques Van Ypersele

Jacques van Ypersele de Strihou was kabinetschef van zowel premier Wilfried Martens en koning Boudewijn en koning Albert. Hij is een van de machtige mensen die in België aan de touwtjes heeft getrokken, jaren aan een stuk.

Zijn dochter, Nathalie van Ypersele, zwaaide trouwens bij het Franstalige Trends-Tendances nog enkele jaren de plak, als Belgicistisch poppetje bij Roularta-uitgevers.

In een interview met de Nationale Bank van België stelt Jacques van Ypersele dat hij in de jaren zeventig en tachtig overwoog om de Belgische GOUDvoorraad te verkopen, om zodoende geld te hebben om de begroting op orde te krijgen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 14 december 2016

Noord-Ierland zit op een berg GOUD

Noord-Ierland zit op een grote berg GOUD. Dat heeft de Canadese GOUDproducent Dalradian Resources gezegd op basis van een haalbaarheidsstudie die het bedrijf heeft gemaakt over het veld Curraghinalt in de Sperrin-heuvels in county Tyrone.

Er wordt aan toegevoegd dat Curraghinalt één van de grootste GOUDmijnen van Europa kan worden. Het bedrijf merkt op dat de ontginning ruim driehonderdvijftig banen zou kunnen creëren. Eerder was gewag gemaakt van tweehonderd banen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 14 december 2016

Beleggen in Zilver verslaat GOUD en de AEX

Beleggen in zilver heeft sinds 2001 in euro’s een jaarlijks rendement van gemiddeld 11,3% opgebracht. Een van de minst besproken beleggingsmogelijkheden heeft.....

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 14 december 2016

Opmerkelijke zaken rondom GOUD

De GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs mag dan de laatste weken fors gedaald zijn, de vraag naar GOUD is dat niet. Er was zelfs een recordvraag naar het fysieke metaal!

In een normale markt is het zo dat meer vraag ook hogere koersen veroorzaakt.

Hier is dat niet zo. Dalende GOUDkoersen brachten meer vraag naar fysiek GOUD op gang, maar gek genoeg bleef ondertussen de GOUDprijs dalen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 13 december 2016

Turkse economie krimpt voor het eerst in 7 jaar

De Turkse economie – tot voor kort een van de best presterende opkomende economieën wereldwijd –  is in het derde kwartaal voor het eerst in zeven jaar met 1,8% gekrompen.

Exact een jaar geleden werd nog een groei van 5,9% opgetekend. Ook in de eerste twee kwartalen van dit jaar kon Turkije nog een groei van telkens 4,5% laten noteren.

De Turkse economie zit in het slop. Na een reeks van GOUDen jaren wijzen recente ontwikkelingen steeds meer in de richting van een economische crisis. Kredietbeoordelaar Moody’s verlaagde de kredietstatus van Turkije in september naar de rommelstatus.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$