Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 306 tot 310
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 19 januari 2017

Gevolgen van (illegale) GOUDwinning

Dit zijn de gevolgen van (illegale) GOUDwinning voor het milieu

Er wordt jaarlijks vele duizenden kilo’s GOUD gewonnen en voor vele arme landen is het vinden van dit gele edelmetaal zelfs van levensbelang. Maar wat zijn de gevolgen van deze, vaak illegale, GOUDwinning voor het milieu en zal op den duur zelfs ons klimaat worden aangetast door deze GOUDwinning? Of sterker nog, is dit zelfs al gebeurt en zijn sommige kenmerken van de wereldwijde klimaatverandering rechtstreeks terug te leiden naar de GOUDindustrie?

GOUD is volgens wetenschappers miljarden jaren geleden ontstaan uit exploderende sterren in de ruimte.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 januari 2017

Verkoop van heel wat nieuwe GOUDmijnconcessies op komst!

Opmerkelijk bericht: voor het eerst sinds 2009 zal de Egyptische staat GOUDmijnconcessies toekennen aan buitenlandse bedrijven.

Egypte zit aan de grond. Het kampt met een schijnend dollartekort en een torenhoge inflatie. Toeristen en investeerders blijven weg door de explosieve situatie in het Midden-Oosten. Tot overmaat van romp schorste Saoedi-Arabië in november 2016 alle olieleveringen aan Egypte op.

Met andere woorden: Caïro moet creatief zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 januari 2017

Cuba: land of opportunity, geopolitieke GOUDmijn of verloren moeite?

Eén van de weinige lovenswaardige wapenfeiten van Obama was de voorzichtige ontdooiing van de relaties met het communistische Cuba. Ondanks de voorzichtige opening naar het Westen (en de mogelijkheden voor Westerse ondernemers die zo’n opening met zich meebrengt) blijft de toestand van het failliete arbeidersparadijs nog bijzonder precair.

Cuba torst een enorme staatsschuld, een bijzonder arme bevolking, onderkomen publieke infrastructuur en een corrupt en onbetrouwbaar sterk gecentraliseerd overheidsapparaat. De partij blijft sterk, de civil society opereert vanuit Florida en in 2013 werd de stekker getrokken uit het enige Cubaanse exportproduct: suiker.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 18 januari 2017

Analyse: GOUD is de wereldmunt voor centrale banken

GOUDvoorraden dienen als een wereldwijde valuta waar centrale banken in noodsituaties op terug kunnen vallen, zo schreef de CIA in een vertrouwelijk rapport dat in 1956 in opdracht van de Amerikaanse regering werd geschreven. De regering wilde weten hoe de toenmalige Sovjet-Unie dacht over GOUD en gaf daarop het economische team van de inlichtingendienst opdracht een onderzoek te doen.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 17 januari 2017

Petrodollar of GOUD?

Ron Paul was arts op het moment dat hij meer begon te leren over het kaartenhuizen dat ons monetaire systeem in werkelijkheid is. Hij concludeerde dat de VS zo snel mogelijk moest terugkeren naar stabiel geld.

Hoe overtuig je anderen van de voordelen van stabiel geld?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$