Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 306 tot 310
Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2017

Zwitserland: Knooppunt van internationale GOUDmarkt

In 2016 vertegenwoordigde de export van GOUD meer dan een kwart van de totale export, zo blijkt uit cijfers van de Zwitserse douane. Daarmee is GOUD na chemische en farmaceutische producten het tweede belangrijkste exportproduct van Zwitserland. Dat zou je niet weten als je het jaarlijkse rapport van de douane leest, want daar is de handel in GOUD bewust weggelaten uit de berekening.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2017

Beleid Trump stuwt GOUDprijs omhoog

Het is inmiddels een waarheid als een koe. Het beleid van de nieuwe president van de Verenigde Staten zorgt voor schokgolven. Geen enkele sector of segment van de economie lijkt ervoor gespaard te kunnen worden. Dat geldt ook voor GOUD. Het vooruitzicht van een mogelijk protectionistisch beleid op economisch gebied, maar ook politiek gevoelige thema’s als een stop op immigratie zorgen voor groeiende onzekerheid in de markt.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 9 februari 2017

China’s valuta en GOUD strategie

China heeft een extreem lange termijn strategie met betrekking tot valuta en GOUD. Door schade en schande zijn ze wijs geworden en daarom hebben ze hun enorme voorraad aan Amerikaanse schuldbewijzen en dollars fors verkleind. Nog altijd houden ze bijna 3 biljoen aan dollargerelateerde bezittingen aan, maar dat is al een flink stuk minder dan voorheen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 9 februari 2017

Grafiek: Centrale banken dumpen dollarreserves

Centrale banken zijn in een recordtempo dollarreserves aan het liquideren, zo blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Financiën. De volgende grafiek laat duidelijk zien dat de rest van de wereld sinds 1980 niet meer op deze schaal dollars heeft verkocht als nu. De situatie doet denken aan de jaren zestig, toen Europese landen op grote schaal hun dollars inwisselden voor GOUD.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 9 februari 2017

Bundesbank rondt repatriering GOUD uit New York af

De centrale bank van Duitsland heeft met succes de repatriëring van GOUD uit New York voltooid, zo maakte de Bundesbank vandaag bekend. In 2016 haalde de centrale bank 216 ton GOUD terug uit het buitenland, waarvan 111 ton uit de kluizen van de Federal Reserve in New York en 105 ton uit de GOUDkluis van de Banque de France in Parijs.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$