Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 3056 tot 3060
Bron:
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Rusland koopt opnieuw GOUD

Rusland heeft in februari 233 duizend troy ounce GOUD gekocht, wat omgerekend ruim 7,24 ton is. Met deze aankoop breidt Rusland haar totale GOUDvoorraad uit naar bijna 1.042 ton, zo blijkt uit data van het IMF.

Volgens de cijfers van de Russische centrale bank vormt deze GOUDreserve ongeveer 9% van de totale valutareserves, waarvan het grootste deel uit dollars bestaat. Rusland is sinds 2005 weer actief koper van GOUD en heeft sindsdien de omvang van haar GOUDreserve weten te verviervoudigen. In 2005 lag er nog minder dan 250 ton GOUD in de kluis, destijds gewaardeerd op een historische koers van $300 per troy ounce.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

GOUDprijs kan in de komende 3 jaar fors stijgen

Ze lijken soms een afgezaagd deuntje te zingen, maar de GOUDkevers blijven er maar op hameren dat de GOUDprijs het potentieel heeft om fors hogere prijsniveaus te gaan verkennen. Eén van die GOUDkevers is Peter Schiff van Euro Capital Group. Schiff mag zich zonder blikken of blozen een GOUD bull van het eerste uur noemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Het is nog niet te laat om GOUDmijnaandelen te kopen (maar wacht niet te lang)

Ondanks de sterke correctie van vorige week doen GOUD en GOUDmijnaandelen het dit jaar fantastisch goed, ze zijn een van de best presterende activa in 2014. Er is een verschil tussen GOUD en GOUDmijnaandelen, een groot en belangrijk verschil. Hieronder meer daarover. Maar de conclusie is alvast dat het zeker nog niet te laat is om GOUDmijnaandelen te kopen, de pullback van vorige week geeft zelfs een perfect instapmoment voor de lange termijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Biedt GOUD bescherming tegen deflatie?

Tot een aantal maanden geleden verkeerde de hele wereld in de ban van inflatievrees. Dat scenario werd er ons langs alle kanten ingehamerd. De centrale banken waren te ver gegaan in hun monetaire politiek, het massaal drukken van geld zou meer problemen scheppen dan oplossen.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

GOUDimport China +30% in februari

Volgens de laatste gegevens uit Hong Kong is de import van GOUD naar Hong Kong naar het vaste land van China in februari uitgekomen op 109,2 ton.

Een stijging van 30% in vergelijking met 83,6 ton GOUD in januari van dit jaar. In vergelijking met januari 2013 is de stijging maar liefst 79,3%. In februari van 2013 kwam de invoer uit op 60,9 ton. Veel van het ingevoerde edelmetaal wordt gebruikt als onderpand voor leningen, meestal kortlopende kredieten, en in verband met de verslechterende kredietsituatie in China. Edelmetaalanalist bij Capital Futures Co, Liu Xu, geeft aan dat de beleidsmakers de ophoping van schuld proberen te ontmoedigen wat leidt tot strengere voorwaarden en de toename van dergelijke overeenkomsten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$