Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 3066 tot 3070
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Banken betrokken bij GOUD fixing voor de rechter gesleept

Dat was te verwachten: de vijf banken die deelnemen aan de dagelijkse GOUD fixing in Londen, worden voor de rechter gesleept. En waar anders dan in het Walhalla van de advocatuur, de Verenigde Staten.

Echte zekerheid en helderheid dat de vijf banken, die twee keer per dag deelnemen aan het vaststellen (fixing) van de GOUDprijs in Londen, ook buiten hun boekje zijn gegaan, is er nog niet. Tot op heden lopen er diverse onderzoeken naan de al dan niet vermeende manipulatie van de GOUDprijs én is er een vernietigend rapport verschenen. Een rapport wat aan duidelijkheid bijzonder weinig te wensen overliet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Conflict Oekraïne amper relevant voor GOUD

Afgelopen maandag klom de waarde van GOUD naar de hoogste waarde van de afgelopen vier maanden. Deze beweging werd natuurlijk grotendeels gestuwd door de problemen rondom de Oekraïne.

We zagen dinsdag een daling van de GOUDprijs als gevolg van enige ontspanning op dat front. De oorzaak van de eerdere flinke stijging van het edelemtaal ging dus (deels) gepaard met de problemen in de Oekraïne. Toch denken wij dat deze problemen alleen maar bijzaak zijn in de stijging van de GOUDprijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

GOUD blijft favoriete bezit van Aziaten

GOUD is aan een opmerkelijk opmars bezig in Azië. De koersdaling van het edelmetaal heeft prijsbewuste Aziatische consumenten ertoe aangezet om extra bij te kopen. Nu het Westen nog.

Al geruime tijd werd gesteld dat China India naar de kroon had gestoken als grootste consument van GOUD in de wereld. Dat werd vorige maand officieel bevestigd, meer bepaald op basis van de cijfers over 2013 die door de World Gold Council bekendgemaakt werden. De vraag naar het edelmetaal in China lijkt bovendien alleen maar groter en groter te worden.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

CEO Barrick Gold Corp ziet GOUDprijs op $2000

Jamie Sokalsky, de CEO van Barrick Gold Corporation, verwacht dat de GOUDprijs richting de $2000 per troy ounce kan gaan in een periode van 2 tot 3 jaar. Barrick Gold Corp is ‘s werelds grootste GOUDproducent. Sokalsky denkt dat de GOUDprijs zijn laagste punt heeft gezien en verwacht dat de prijs oploopt naar $1500 het komend jaar.

Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Weerstand in GOUDprijs

De GOUDprijs lag de laatste dagen van de vorige week weer wat onder druk.  Dit keer door wat positievere data van de economie in de VS. Onder andere het consumentenvertrouwen was toegenomen. Hierdoor trok de aandelenmarkt weer wat aan en moest de GOUDprijs iets toegeven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$