Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 3076 tot 3080
Bron: wordpress.com
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

GOUDimport China +30% in februari

Volgens de laatste gegevens uit Hong Kong is de import van GOUD naar Hong Kong naar het vaste land van China in februari uitgekomen op 109,2 ton.

Een stijging van 30% in vergelijking met 83,6 ton GOUD in januari van dit jaar. In vergelijking met januari 2013 is de stijging maar liefst 79,3%. In februari van 2013 kwam de invoer uit op 60,9 ton. Veel van het ingevoerde edelmetaal wordt gebruikt als onderpand voor leningen, meestal kortlopende kredieten, en in verband met de verslechterende kredietsituatie in China. Edelmetaalanalist bij Capital Futures Co, Liu Xu, geeft aan dat de beleidsmakers de ophoping van schuld proberen te ontmoedigen wat leidt tot strengere voorwaarden en de toename van dergelijke overeenkomsten.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: dinsdag 25 maart 2014

Irak koopt maar liefst 36 ton GOUD

De Centrale Bank van Irak heeft deze maand 36 ton GOUD gekocht om de Iraakse Dinar te stabiliseren ten op zichte van buitenlandse valuta’s. Het is een stevige aankoop die groter is dan de hoeveelheid die landen als Frankrijk, Taiwan, Maleisië, Singapore, Italië, VK, Brazilië en Mexico in 2013 kochten. De aankoop van Irak is iets lager dan de hoeveelheid die Hong Kong kocht in 2013.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 maart 2014

Geldcreatie ECB wakkert GOUD aan

De Europese centrale bank heeft tot dus ver boot afgehouden wanneer het op het drukken van geldcreatie aankomt. Het zal niemand verbazen dat de Duitsers al kippenvel krijgen als ze over een dergelijk scenario horen praten. Spontaan komen dan de gedachten aan de Weimar republiek weer boven.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 25 maart 2014

Irak koopt 36 ton GOUD

Irak heeft in maart 36 ton GOUD aan haar reserves toegevoegd, waarmee het land in één klap haar GOUDreserve verdubbelt. In 2012 kocht Irak voor het laatst grote hoeveelheden GOUD. Het bewijst dat centrale banken over de hele wereld GOUD kopen ter diversificatie van valutareserves.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 25 maart 2014

Negativiteit rond GOUDprijs is misleidend

Vorige week was er opnieuw veel negativiteit rond GOUD waardoor de GOUDprijs in plaats van door $ 1.400 te breken opnieuw richting $ 1.300 daalde. Maar er is veel misleiding rond de GOUDprijs volgens James Turk, het is vooral belangrijk om je niet opnieuw te laten vangen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$